Frane Avid Single Digit 7 / V-Brake: chemare in service

Dragă client SRAM. S-ar putea să ai o bicicletă echipată cu sistemul de frâne mecanice Avid® Single Digit® 7. Aceste frâne fac obiectul unei chemări în service.

frane_avid_single_digit_7_biciclete_veloteca.1

frane_avid_single_dig.2it_7_biciclete_veloteca

Dacă bicicleta ta este echipată cu frâne Avid Single Digit 7, TE RUGĂM NU O MAI FOLOSI până ce nu determini dacă frânele tale fac obiectul acestei chemări în service. Unele dintre sistemele de frânare afectate este posibil să fi fost fabricate cu nituri ce se pot slăbi, fapt ce poate conduce la ineficacitatea acţiunii de frânare. Dacă frânarea bicicletei se efectuează prin acţionarea numai asupra unei singure roţi, aceasta s-ar putea opri pe o distanţă ceva mai lungă decât ar fi normal, sau s-ar putea opri într-o manieră imprevizibilă. Lucru ce s-ar putea materializa printr-o coliziune sau printr-o căzătură. Pentru a putea determina dacă frânele tale fac obiectul prezentei rechemări, verifică data marcată pe spatele pârghiei / braţului de frânare. Frânele afectate au data de fabricaţie cuprinsă în intervalul 1 iunie 2014 – 26 mai 2017. De exemplu, data va fi exprimată în format ZZ LLL AA (01JUN14 pentru 1 iunie 2014).
În plus, frânele Avid Single Digit 7 sunt vândute numai în modelul de culoare gri.

Deasupra ai vederea părţii din spate a pârghiei / braţului de frânare cu marcajul datei. Dacă frâna ta se numără printre cele afectate, te rugăm să contactezi SRAM sau agentul de la care ai achiziţionat bicicleta, pentru a fi schimbată gratuit. În cazul în care ai nelămuriri cu privire la posibilitatea ca frânele tale să facă obiectul acestei rechemări, te rugăm să contactezi SRAM sau Veloteca, pentru verificare.
Ne cerem scuze pentru acest inconvenient, însă siguranţa ta este prioritatea noastră și ne dorim să folosești frane de bicicleta sigure.
Pentru mai multe informaţii vizitează www.SRAM.com.

Posted in JURNAL, Tehnic | Leave a comment

Sticla filtrantă BRITA, o soluție inteligentă de a bea apă

Fie că pleci tu și familia la o tură outdoor, pe jos sau cu bicicleta, fie că îi dai copilului apă pentru școală, Veloteca îți recomandă un model de bidon de apă inteligent, Brita. Cum hidratarea este foarte importantă pentru energia, tonusul, dar şi pentru randamentul copilului tău la şcoală, nu uita să îi propui o sticlă specială pe care o poate personaliza.

bidon_apa_brita

 

 

 

 

 

 

 

UN CALCUL PRAGMATIC:

Dacă vei cumpara în fiecare zi o sticlă de plastic (PET) de 500ml pentru copil si câte una pentru fiecare părinte, ai de plătit zilnic 2 lei x 3 = 6 lei. Dacă faci așa 7 zile în fiecare săptămână vei cheltui în medie 42 lei săptămânal și 168 lei lunar. După 12 luni, la finele anului, vei avea o gaură în bugetul familiei: 2000 lei aproximativ. Adaugă cele aprox. 1000 sticle aruncate la gunoi, tomberoane imense de plastic pline cu plastic care de multe ori nu ajunge în tancurile de re-utilizare. Evident, acest calcul este alarmist, dar realitatea nu este departe de această situație.

Cea mai bună alegere este sticla filtrantă pentru apă Fill&Go Vital. Cum spuneam, de la BRITA. Discul de filtrare al acestei sticle îţi oferă varianta apei purificate, proaspete, fără impurităţi, fără gust şi miros de clor, calcar şi metale grele în exces.

DESPRE FILTRE:
Continue reading

Posted in Accesorii noi, JURNAL | Tagged , , , | Leave a comment

PMB pluseaza: 25.000 Vouchere de Biciclete pentru Bucuresti

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat luni, 11 septembrie 2017, un nou proiect de Hotărâre de CG prin care a aprobat suplimentarea Voucherelor pentru Biciclete cu un număr de 25.000!

Proiectul de hotărâre în baza căruia primarul general, Gabriela Firea, propune suplimentarea cu un număr de maximum 25.000 a voucherelor pentru biciclete a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de luni CGMB, după ce a fost respins în ședința anterioară.

Voucher C.d

Programul „Bicicliști în București” se adresează numai bucureștenilor adulți, cu vârste de peste 18 ani. Obiectivul acestui demers este
Continue reading

Posted in Comunicate de Presa, JURNAL | Leave a comment

PROGRAMUL “BICICLISTI IN BUCURESTI”

 bicicleta veloteca

Vino acum la Veloteca să îți cumperi ce bicicletă dorești, cu Voucherul primit în PROGRAMUL “BICICLIȘTI ÎN BUCUREȘTI

valabilitate: 01.09. – 31.10.2017

Magazinul VELOTECA, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti / în cadrul programului “Biciclişti în Bucureşti“, te așteaptă să îți iei de la noi bicicleta mult dorită!

Ai aici detalii despre mecanismul acestui program, sperăm să te ajute să intri rapid în posesia bicicletei potrivite:

sunn xc team cross country mtb

Ghidul beneficiarului

Ce poţi să cumperi cu voucherul primit?
Voucherul are o valoare de 500 de lei şi poate fi folosit exclusiv pentru a-ţi cumpăra un produs din următoarele categorii: biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice sau dispozitive de tip Segway/Ninebot.

Atenţie!
Un beneficiar  nu poate cumula mai multe vouchere!
Beneficiarul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani!

Dacă produsul pe care-l vei cumpăra are o valoare mai mică decât voucher-ul, veţi putea să-ţi cumperi cu suma rămasă orice produs care intră DOAR
Continue reading

Posted in Comunicate de Presa, FAN CLUBS, JURNAL | Tagged , , , , , | Leave a comment

Veloteca la ‘Bike & Like’ Făgăraș

bicicleta premiu veloteca

Posted in Concurs, FAN CLUBS | Leave a comment

Oferta promoțională Cannondale la Veloteca

biciclete_cannondale

Pe scurt, la achizitia uneia din cele 4 biciclete Cannondale din listă, vom oferi o pompă cadou! Oferta se termină în 29 mai. Solicitați detalii în magazin!

BICICLETA
27.5 F Foray 3 TRQ
27.5 F Foray 4 GCL
27.5 F Trail Women 2 ANT
27.5 M Catalyst 3 REP
Posted in FAN CLUBS, OFERTE SPECIALE | Leave a comment

Propuneri Schwalbe, de la Veloteca şi Ciprian Bălănescu

Ciprian_Balanescu

Ciprian Bălănescu, multiplul nostru campion naţional la duatlon şi triatlon, atât pe şosea cât şi pe teren accidentat, şi-a pregătit noul set de anvelope pentru sezonul 2017. Schwalbe devine marca lui de încredere, urmând să ruleze pe diferite modele de cauciucuri, depinzând de tipul competiţiei sau de starea vremii. Două modele din trei aparţin seriei ‘Evolution’, mai exact topul de calitate. Iar a treia pereche, din seria ‘Performance’.

anvelope_Schwalbe Evo pro One_sosea_pliabile

Road / Şosea:
Tubeless Easy:
Ciprian foloseşte modelul Schwalbe Evolution Pro One, 25-622 / 700x25C, pliabil, din
Continue reading

Posted in Balanescu Ciprian, JURNAL | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Concurs la ProFM, pentru o bicicleta de la Veloteca

În luna aprilie anul acesta, Radio ProFM a împlinit 24 de ani pe frecvenţa 102,8 MHz! A făcut Veloteca cinste de ziua lui,  cu o bicicletă roşie de damă, veselă ca o emisiune ProFM, după cum o poţi admira aici în imaginea de mai jos :)

bicicleta touring rosie veloteca

Felicitări, Alina Roxana din Timisoara, o tânără de 22 ani, mai tânără chiar decât postul de radio preferat … deja mult mai fericită acum!

profm

 

Posted in Concurs | Leave a comment

Un SUNN KERN LT TEAM ‘custom’ pentru Isabeau Courdurier

Isabeau-Courdurier-Bike-Enduro-SUNN-Kern2

[articol cu extrase preluate de pe situl enduro-mtb.com]

Proaspăt învingătoare în etapa a 2-a Enduro World Series 2017, Isabeau Courdurier este un exemplu de forță și vitalitate cu care echipa de ‘gravity’ de la SUNN și-a întărit potențialul de puțină vreme încoace. O fată micuță, cu fața veselă și cu o tărie de caracter care te motivează să îi urmezi exemplul.

Vom face un mic istoric al acestui personaj, care va scrie istorie în competițiile de enduro, o disciplină care cucerește din ce în ce mai multe adepte și adepți în lumea largă: cobori în viteză, sari cu detentă dar și urci în forță pantele. O altă definiție a distracției pe două roți.

Veloteca introduce de acum o ofertă serioasă de biciclete full-suspension, cu dotări spectaculoase ale amortizoarelor de la 120mm la 160mm. Istoricul mărcii franceze SUNN îl puteți citi în pagina noastră de InfoCenter.

2015 a fost momentul “de sezon” când adepţii şi adeptele disciplinei ‘enduro’ au văzut-o pe Isabeau Courdurier urcând pe podiumul EWS de două ori, alături de plasări consistente în primele cinci, şi reuşind să finalizeze sezonul pe locul al patrulea, în ansamblu. La scurt timp după încheierea sezonului a anunţat atunci că nu va mai fi ‘rider’ pentru Rocky Mountain URGE Team, iar în următoarele luni a venit vestea că ea va alătura echipei Sunn pentru următorii 2 ani. Cel mai interesant, s-a observat că ea ar fi primit un model personalizat (custom) extra-mic Sunn KERN LT.
Desigur, o concurentă de talia ei în termeni de performanță, primește sprijin de la diferiți alți producători de subansamble sau componente care transformă radical bicicleta de serie într-una de specialitate.
Hai să ne aruncăm puţin ochii pe exemplarul ei de rasă, talie mică.

Isabeau-Courdurier-Interview08

La prima vedere, se pare că în cea mai mare parte bicicleta ei este la fel ca modelele
Continue reading

Posted in Biciclete SUNN, FAN CLUBS | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Premiul Veloteca la Radio Guerrilla. Intră pe 94,8 MHz!

Premiu_Veloteca_Guerrilla

Ascultă Radio Guerrilla săptămâna asta dimineaţa şi intră în concursul Veloteca „Cu bicicleta pe lună”. Poţi câştiga o bicicletă de trekking/touring!

#guerrilladedimineata

Posted in Concurs, JURNAL | Tagged , , , , | Leave a comment

Premiu la Salonul Bicicletei 2017: o bicicletă de la Veloteca

Premiu bicicleta veloteca

Cea mai mare expoziţie de biciclete din România, cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, „Salonul Bicicletei 2017”  îşi deschide porţile în data de 1 aprilie la Romexpo.
Poţi câştiga o bicicletă de trekking de la Veloteca, dacă stai pe frecvenţa Rock FM, 100,6MHz şi asculţi cu atenţie piesele!

Stai alaturi de Cristian Hrubaru toată săptămâna viitoare, 27-31 martie, în intervalul 14.00 – 18.00.

CROSSWAY_10V_LADY_RED_MY2017

Noi îţi recomandăm să stai pe frecvenţa Radio RockFM si sa fii atent/ă la claxoane! Am pus niste claxoane surpriză, de bicicletă, pe anumite piese. Stai pe fază si reţine pe ce piesă ai auzit claxonul.

Cand Cristian Hrubaru va intreba „pe ce piesă aţi ascultat efectul de claxon?”, sună şi raspunde corect! Cine suna primul câştigă automat 2 bilete la „Salonul Bicicletei 2017” si evident va intra in tragerea la sorti de vineri când dăm bicicleta!

Succes!

Posted in Comunicate de Presa, Concurs, FAN CLUBS, JURNAL | Leave a comment

SUNN Mountain Bike is The New Ski // Kilian Bron

Posted in Biciclete SUNN, FAN CLUBS | Leave a comment

Merida One-Sixty în versiune 5000. Hai la test!

biciclete.Merida-One-Sixty-5000.veloteca

NU, nu ne-am dat noi. Ci am găsit povestea celor de la flowmountainbike.com pe care am pregătit-o aici. Noi „velotecarii” aşteptăm să se mai usuce puţin noroaiele din păduri… şi revenim cu impresii calde.

Cum şi-o arde pe pantă? Cu fentă!

Acest One-Sixty, versiune 5000, îşi onorează marca într-un mod ‘spectacular’ căci ne dă tot ce vrem de la o bicicletă cu o cursă ultra-lungă. Este stabilă şi elastică, foarte responsivă la manevrare şi ştie să se facă foarte comodă când începi să sari cu ea.

Merida-One-Sixty-veloteca

Ia uite-o cum dă ‘drop-ul’!!! One-Sixty iubeşte treaba asta!

Să te dai la chestii grele nu a fost niciodată atât de uşor pe cât ar fi trebuit să fie de greu :) Acum că ai indestructibila RockShox Yari şi ghidonul larg, îţi dă mâna să o înfigi în
Continue reading

Posted in FAN CLUBS, JURNAL, Merida Bikes, Merida Fan Club | Tagged , , , , | Leave a comment

Cannondale Jekyll re-configurat. Pentru sezoanele 2017 şi 2018

bicicleta Cannondale Jekyll enduro

Mare vânzoleală mare în lumea acestor biciclete full-suspension, care nu mai ştiu ce vor oamenii de la ele! Ba că e ‘downhill’, ba că e ‘all-mountain’, că să fie ‘enduro’… iată multe provocări!

NU ştim prea multe de ce întârzie modelul senzaţional Cannondale Jekyll 2017, şi suntem curioşi şi noi să aflăm ce chestii surpriză pregătesc americanii. Anul trecut, la Finale Ligure, Jerome deja concura pe un prototip despre care se făcea vorbire că va fi lansat în februarie 2017. Acum suntem în martie… morţi de curiozitate!
Continue reading

Posted in Biciclete noi, CANNONDALE Club | Tagged , , , | Leave a comment

‘Rider’-ul Enduro spaniol, Toni Ferreiro, se alătură companiei MERIDA pentru anul 2017!

Enduro_Toni_Ferreiro_bicicleta_MeridaOneSixty_veloteca

Să fii unul dintre giganţii industriei mondiale a bicicletei şi să nu ai un picior înfipt adânc în stânca muntelui de unde coboară la vale performerii care încalecă maşinăriile de mii şi mii de euro înseamnă să nu fii mafiot…. Aşa că Taiwanessus Meridex şi-a zburlit coama şi a dat adunarea în Conference Room-ul celor de la departementul R&D: „Cuceriţi munţii cei mai înalţi!” a spus sec. Şi noi abia aşteptam să vedem ce energii a dezlănţuit!

Pregătirea sezonului acesta a avut un obiectiv major, destul de neobişnuit pentru echipa inginerilor şi design-erilor MERIDA, şi anume de a adăuga la clasicul ‘line-up’ un model de biciclete Enduro gata de (câştigat) orice concurs.

După finalizarea etapelor necesare de design, testare şi producţie, suntem acum frumos-impresionaţi şi gata să anunțăm
Continue reading

Posted in FAN CLUBS, Merida Bikes, Merida Fan Club | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Angajăm: Reprezentat/ă vânzări, cu experienţă în domeniu tehnic sau sport; femeie sau bărbat

 

Iarna asta căutăm un om special! NU pentru dat zăpada, ci pentru echipa noastră de vânzări :)

Căutăm să ne extindem echipa din Bucureşti cu înca un om dornic şi capabil să vândă biciclete super tari!

Vrem să găsim un coleg / o colegă cu spirit tânăr, cu calm, multă răbdare şi curiozitate!
Pro-activ/ă, ambiţios/oasă, cu dorinţă de învăţare şi perfecţionare.

IMG_5234w

Este obligatoriu sa aibă experienţă în vânzări cu amănuntul, lucrul direct cu clienţii, să vorbeasca foarte corect şi coerent limba română. Sunt necesare cunoştinţe de operare în programe de gestiune şi casierie. Persuasivitatea ar fi o calitate foarte apreciată de noi.

Nu sunt necesare noţiuni aprofundate despre biciclete, dar este preferabilă o
Continue reading

Posted in JURNAL | Leave a comment

Design & Innovation Award 2017: MERIDA eONE-SIXTY 900E

merida.onesixty.award

NU există potecă prea noduroasă, pistă prea plină de şmecherii sau coborâre prea abruptă: MERIDA eONE-SIXTY 900E îţi permite să îţi împingi limitele datorită performanţelor sale ‘stelare’… Imaginea ei dură este cu siguranţă un arc declanşator
Continue reading

Posted in Biciclete noi, Comunicate de Presa, Merida Bikes, Merida Fan Club | 1 Comment

Echipa Sunn de Cross-Country XC intră în Cupa Mondială

echipa sunn xc cross country

Familia Dubau și ciclismul montan, iată o poveste care a durat mai mult de 20 de ani și care continuă tot cu marca
Continue reading

Posted in Biciclete SUNN, FAN CLUBS | Tagged , , , , | Leave a comment

Cu Cameron Brown despre triatlon de top, Merida Reacto şi Warp TT

Cameron Brown Ironman triatlon merida warp reacto biciclete campion

Cameron Brown este un triatlonist de Ironman din Noua Zeelandă. El este câştigător de doisprezece ori la competiţia Ironman New Zealand (2001-2005, 2007-2011, 2015-2016) ce are loc în Taupo, Noua Zeelandă. Cea mai bună plasare a lui la Campionatele Mondiale de Ironman de la Kona, Hawaii este locul 2 în 2001 şi 2005.

Cameron poate fi admirat călare pe o Merida WARP TT, fiind mereu
Continue reading

Posted in FAN CLUBS, Merida Fan Club | Tagged , , , , , | Leave a comment

Blackburn caută 6 rangeri pentru o aventură de poveste

Anul acesta, Blackburn extinde campania “Ranger Program” și în Europa!

BLACKBURN RANGER 2017

Dezvoltată în jurul conceptului fondator al marcii de accesorii pentru biciclete Blackburn -“the spirit of adventure”, inițiativa “Ranger Program”, devenită deja tradiție în Statele Unite ale Americii, își propune să relateze aventurile pe doua roți ale așa numiților “rangeri”, pe trasee de ciclism celebre.

 

Prin urmare, Blackburn caută șase noi ambasadori europeni pentru 2017, rangeri care vor avea oportunitatea să testeze produsele brand-ului, simțind din plin adrenalina aventurilor pe două roți. Candidatul ideal? Un adevărat “adventure rider”, care îmbrățișează noile provocări și reușește să le transpună cu emoție în scris și pe retelele sociale.

Bineînțeles, pasiunea pentru cultura Blackburn e un ‘must-have’.

BLACKBURN RANGER 2017

Traseele europene din acest an sunt:

  • Highland 550 – Marea Britanie,
  • Alpine Bike Trail – Elvetia,
  • faimosul El Camino de Santiago – Spania si
  • Adventure Trans Germany – Germania.

Daca bifezi cu succes cerințele mai sus menționate, te poți înscrie aici: Be a Blackburn Ranger până la data de14 Februarie 2017.

 

Tot ce trebuie să faci este să completezi câteva informații de bază, să alegi traseul dorit și să postezi un video cât mai creativ pe canalul de Youtube, în care să convingi că poți fi unul din cei 6 rangeri Blackburn.
Nu uita să incluzi tag-ul #beablackburnranger2017 în postarea video-ului tău.

Află mai multe informații pe website-ul Blackburn sau în acest link: blackburndesign.com/be-a-blackburn-range

‘velotecarii’ îţi urează succes!

Posted in FAN CLUBS, JURNAL | Tagged , , , , , , | Leave a comment