"Cel mai important sfat pe care trebuie să-l iei în considerare la împachetarea rucsacului pentru plecarea prin pădure sau pe munte? Lasă toate obiectele inutile acasă!"

Da, desigur, există lucruri esențiale pe care trebuie să le iei – dar există și câteva recomandări pentru a afla cum poți face călătoria plăcută prin organizarea și ambalarea corectă a echipamentului de munte.

Rucsac Deuter ciclism mtb

Bucură-te de pregătire, ia și camera foto și vei avea parte de o excursie memorabilă!

1. ÎNCĂRCAREA RUCSACULUI
Cea mai importantă etapă când îți împachetezi rucsacul este să decizi ce anume lași acasă! A fi prevăzător nu înseamnă să îți rupi spatele cărând obiecte necesare confortului de lux. NU uita că în excursie plăcerea vine de la aerul curat, peisajul minunat și dificultățile traseului, nu de la durerile de spate sau de la transpirația abundentă... Ca regulă generală, o persoană de statură normală nu trebuie să transporte mai mult de 20-25% din greutatea corporală pe o perioadă mai lungă de timp. Armata germană calculează un raport de 33% - dar oricum știm cu toții că deplasările lor sunt mai mult decât obositoare!

Rucsac Deuter copii munte

2. DISTRIBUIREA GREUTĂȚII
Centrul de greutate al rucsacului ar trebui să stea aproape de corp și, în mod ideal, la înălțimea umărului. În acest fel, acesta este poziționat deasupra centrului de greutate al corpului și rucsacul nu te va trage înapoi.
- Cum să încarci rucsacul cu o capacitate mai mare, de la aproximativ 30 l în sus: Pui sacul de dormit, echipamentul de corp și alte obiecte ușoare în compartimentul inferior. Așezi la mijloc componentele de greutate medie cum ar fi îmbrăcămintea de pe partea superioară, spre exteriorul rucsacului. Echipamente grele - cort, mancare, jachete mari - deasupra umarului, lipite de spate în interiorul rucsacului.
- Pui obiecte mici, folosite frecvent, în buzunarul capacului, de unde pot fi ușor scoase. Pentru a evita oscilațiile laterale, portanța mare în vânt sau udarea, minimalizează numărul de articole pe care le legi la exteriorul rucsacului și împachetează-le cât mai compacte și mai mici posibil.
- În general, păstrează la exterior o distribuție uniformă a greutății, în special pentru buzunarele laterale. Folosește saci mici sau pungi pentru a le organiza pe fiecare separat. Husele rezistente la ploaie sunt, de asemenea, o alternativă sigură la ploi sau ninsori.

3. REGLAREA DIMENSIUNILOR
Orice rucsac modern, tehnic, specializat pentru ture mai scurte sau mai lungi, ușoare sau dificile, este dotat cu o serie de curelușe sau chingi necesare reglării distanțelor. Astfel poți dimensiona atât bretelele pentru umeri, chingile de tensionare a bretelelor de umeri și de șolduri, sau chiar înălțimea spatelui rucsacului!

Rucsac Deuter copii munte

Consultă aici o selecție de modele de rucsacuri , inclusiv pentru copii, recomandate de magazinul Veloteca!

Totul pentru tine... de prin 2008!