După cum se poate afla cu o scurtă documentare, compania DEUTER din Germania este bunicul tuturor producătorilor de RUCSACURI moderne. De la începutul secolului XX, Deuter a produs RUCSACURI de toată încrederea, iar palmaresul lor impresionant este un testimonial al calității produselor lor. Prima ascensiune a feței nordice a Eigerului și a vârfului Nanga Parbat, al nouălea cel mai înalt munte din lume, sunt doar câteva repere esentiale pe care alpinistii le-au realizat cu echipamentul Deuter, conform site-ului german.
Compania produce rucsacuri specifice ciclismului începând cu 1990 și cu siguranță nu sunt noi în acest joc!

DEUTER a echipat, spre exemplu, modelul TRANS ALPINE PRO cu toate tehnologiile concepute de ei până în prezent, pentru ca tu să poţi face expediții epice în zone mai puţin umblate ("backcountry" sună provocator)...

rucascuri deuter transalpine la veloteca

Există o mulțime de buzunare și fermoare în interiorul compartimentelor, care îţi permit organizarea pe sub-diviziuni, exact ca dosarele, sub-dosarele şi fişierele din computer :) Un design inteligent pentru organizarea sculelor sau dacă doreşti să păstrezi câteva articole la îndemână. Pentru a se asigura că bicicliştii au suficientă apă pentru a se menține bine hidrataţi între sursele de apă, Deuter include două spaţii pentru burduf / bidon: unul în compartimentul principal și altul în compartimentul median, deși cel din mijloc nu are o modalitate directă de a aduce furtunul burdufului la breteaua de umăr. Când ai băut totul din primul burduf, ar trebui să schimbi pentru re-alimentare.

Ceea ce te deranjează cel mai adesea în ceea ce privește compartimentele, în general, este accesibilitatea celor mai ascunse obiecte din rucsac. La fel ca alte câteva companii, Deuter rezolvă această problemă plasând un fermoar robust în partea de jos a rucsacului. Acest lucru garantează accesul la un tub de rezervă sau la un set multiplu de chei din partea inferioară a rucsacului, chiar dacă ţi-ai înfundat Trans Alpine Pro-ul până la limită!

Dacă verifici la baza rucsacului, vei da peste o altă "ascunzătoare' care conține un sac protector pentru ploaie. Vei găsi și un ghid imprimat pe interiorul compartimentului median. Pentru a te ajuta, în cazul în care apare o urgență pe traseu, şi nu vrei să alergi în spirală panicat, ghidul include mai multe numere de apel urgent pentru diferite țări europene și nord-americane, instrucțiuni despre cum să semnalizezi un elicopter și modalități de a solicita ajutor. Încă o dată, Deuter oferă o caracteristică cheie pentru a face călătoriile în traseele ne-bătătorite mult mai confortabile și mai sigure. În cele din urmă, Deuter include un sistem-plasă obișnuit  pentru prinderea căştii și un suport pentru ochelari de soare pe cureaua umărului stâng, ceea ce este un plus binevenit pentru a garanta accesul rapid la accesorii de care ai nevoie mereu.

rucascuri deuter transalpine la veloteca

Marian A. (Senior Busines Development Trainer, Adidas - colaborator Veloteca):

"În timp ce pedalam zi după zi, am observat cum confortul DEUTER Trans Alpine Pro mă ajută la ușurarea lungilor zile în șa. Chinga lată de șolduri îmi permite să slăbesc bretelele pentru a-mi elibera umerii, iar tehnologia Airstripes de la Deuter mi-a permis să nu mă simt transpirat sau încins. De fapt, Airstripe-ul a funcționat atât de eficient când mi-a aerisit spatele încât, după câteva luni serioase de testare pe toată durata verii caniculare, rucsacul nu avea nici măcar o urmă de sare sau miros acru de transpirație! Alte rucsacuri pe care le-am purtat, inclusiv rucsacul meu obișnuit, nu au fost atât de norocoase. Ei bine, volumul mare de stocare al modelului Trans Alpine Pro este impresionant. Cu o capacitate de 28 de litri, a fost excesiv pe o parte dintre zecile de trasee mici din sud-vestul ţării, dar aceste trasee scurte din Banat nu sunt habitatul natural al Trans Alpine Pro. Este un instrument specializat pentru călătorii de lungă durată!"

....

rucsac deuter transalpine mountainbiking

Alex C. - ghid montan, bike & ski 

"- Îmi înghesui aproape orice, inclusiv un cort, în scopul asigurării a două zile de mâncare, scule, haine, etc; totul, cu excepția sacului de dormit și micului meu aragaz. Când am călătorit cu el a doua zi, construirea robustă a rucsacului mi-a permis să bag viraje strâmte, să zbor peste porţiunile bolovănoase de drum forestier și chiar să "iau puţin aer" după bunul plac (adică să fac două - trei salturi aeriene). Rucsacul a rămas centrat și nu l-am simțit niciodată ca și cum ar fi atârnat neuniform.
Rucsacurile pot, de asemenea, să se dezumfle sau să se umfle dacă le sub- sau supra-încarci, ceea ce poate duce la o aventură incomodă. Deuter echipează Trans Alpine Pro cu un cadru interior din oțel ușor pentru a oferi structură compactă, având grijă de această problemă. Da, acest lucru îl face mai greu decât celelalte pachete, dar capacitatea de ambalare eficientă depășește câștigul de greutate neglijabil pentru mulţi."

...

rucsac deuter trans alpine mtb

Rucsacul este echipat cu tehnologia Deuter Airstripes, care este concepută pentru a disipa căldura și a favoriza fluxul de aer pentru a reduce transpirația şi umezeala. Un cadru interior ușor împiedică rucsacul să se plieze sub greutate, oferind o atingere plăcută pentru cei care caută un rucsac de încredere pentru bicicleta, iar o centură robustă de șold re-distribuie greutatea rucsacului de pe umerii biciclistului. Dacă ai nevoie să te caţeri cu bicicleta în spate pentru o tură 'heavy-duty', ai încredere că bretelele sunt realizate din material antiderapant și anti-abraziune pentru a reduce disconfortul alunecării cadrului de pe umăr.

Alex C. - ghid montan, bike & ski 

"Singurele două lucruri despre Trans Alpine Pro care "nu mi-au dat aripi" au fost: sistemul său de hidratare și timpul necesar pentru a regla corect rucsacul.
Trans Alpine Pro nu include un rezervor de hidratare. Aceasta nu a fost o problemă pentru mine, deoarece am avut deja un rezervor "pe lângă casă", dar ceva care trebuie ținut minte dacă nu poți face rost rapid de unul. Deasemenea, a fost ușor de introdus într-un compartiment și de a scoate tubul din spatele rucsacului, dar se alimentează direct prin mijloc. Inițial, a trebuit să mă joc cu furtunul un pic pentru a mă asigura că nu mă freacă la gât.
La primele mele coborâri mai dure cu rucsacul ăsta, partea de sus mi-a atins ceafa de fiecare dată când am luat în viteză o porţiune stâncoasă de drum sau când am dat un "jump". Rucsacul avea, din p[cate, tendința de a pune presiune pe ceafa mea în timpul coborârilor abrupte. Am descoperit că, deoarece rucsacul este atât de mare, nu am putut să-l reglez simplu ca la alte modele. Dacă ar fi fost prea liber, m-ar fi "bătut la cap" și, dacă ar fi fost prea strâns, nu m-aș simți confortabil.
În cele din urmă, jocul de ajustare a dat rezultate. Odată cuplat în jos, am putut lua orice potecă cu orice sarcină, iar rucsacul a rămas ferm centrat pe spatele meu."

Găseşti aici detalii şi preţ pentru un astfel de rucsac în versiunea PRO, dar şi pentru versiunea standard de rucsac.

Îţi urăm ture frumoase şi multă energie!
Totul pentru tine... de prin 2008!