"La Veloteca încercăm să îţi oferim siguranţa şi protectia investiţiei tale! 
Garanția este, fără dubiu, unul dintre aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când decizi să cumperi un anumit produs, purtând o anumită marcă specializată, de foarte bună calitate. Mai ales când este vorba despre produse de folosință îndelungată. 
Garanţia acoperă defecte de fabricaţie sau de compoziţie a materialelor."

 EXTRAS DIN Ordonanţa nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora: 
" CAPITOLUL III Garanţia legală de conformitate"
" Art. 16. - Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului."

Astfel, BICICLETELE / TROTINETELE comercializate de magazinul nostru specializat beneficiază de 2 ani / 24 luni GARANŢIE LEGALĂ, mai putin pentru piesele consumabile si accesoriile aferente.

Această garanție limitată este anulată dacă bicicleta / trotineta a fost supusă unui abuz, neglijare, reparații necorespunzătoare, întreținere necorespunzătoare, modificare, accident sau altă utilizare anormală, excesivă sau necorespunzătoare !!!

- Garanţia NU este valabilă daca produsul prezentat NU a fost comercializat de către SC VELOTECA srl!
- Garanţia NU este valabilă dacă produsul prezentat a fost destinat ÎNCHIRIERII!

 ....

Pentru BICICLETELE MECANICE / ELECTRICE comercializate se aplică diferite perioade de garanţie oferită de producători. Iată câteva exemple:

În mod exceptional, cadrele Merida si Cannondale (aluminiu şi carbon) beneficiaza de garantie pe toată durata vieţii primului proprietar (la revânzare, se pierde automat garanţia!).

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Merida:

 • Garanție pe viață pe toate CADRELE pentru întreaga proprietate a cumpărătorului inițial. Aceasta acoperă defectele de fabricație și materiale. Limita de greutate a biciclistului și bagajului: 120 kg pentru biciclete standard; 140 kg pentru e-Bikes.
 • FURCI: Furcile rigide din carbon și aluminiu sunt garantate timp de 5 ani de la data achiziționării
 • SUSPENSII: componentele suspensiei din spate sunt garantate timp de 2 ani de la data achiziționării
 • Toate celelalte COMPONENTE marca Merida, incluzând vopseaua și finisajul, sunt garantate timp de 1 an de la data achiziționării.
 • ÎNLOCUIRE 'Merida Crash Carbon' (rupere cadru carbon la impact):

Se pot întâmpla accidente. În timp ce un cadru din carbon Merida te ajută la obţinerea unui avantaj competitiv, proprietățile materiale inerente ale fibrei de carbon pot compromite sever integritatea structurală a cadrului atunci când este supus impactului. Începând cu modelele produse din 2011, se oferă proprietarului original al oricărui cadru de carbon Merida spart prin impact, un cadru de carbon de schimb, la 50% din prețul normal de vânzare cu amănuntul în caz de accident. Procesul de revendicare a înlocuirii cadrului de carbon: Dacă ai suferit daune cauzate de accident asupra cadrului de carbon Merida, trebuie să returnezi cadrul cu dovada inițială de achiziție service-ul nostru pentru inspecție.

 

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Cannondale:

 • Cannondale oferă garanţie pe viaţă la toate CADRELE lor (aluminiu si carbon) / la re-vânzare se pierde garanţia. 
 • La COMPONENTE / 2 ani garantie.   

 

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Focus:  

 • Producătorul oferă posibilitatea extinderii garanţiei la o perioadă de 6 ani, dacă faci înregistrarea bicicletei tale în maxim 2 luni de la data achiziţiei. Detalii la producător!

 

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE GT:  

Bicicletele GT trebuie să fie înregistrate personal pe gtbicycles.com pentru a activa garanția cadrului pe viață descris mai jos.

 • Cadre, cu excepția celor enumerate mai jos: Durata de viață a proprietarului inițial.
 • Cadre pentru biciclete de gravitație, freeride, coborâre, sărituri: 3 ani de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Bratele pivotante, lanțurile, seile și legăturile de șoc ale cadrelor cu suspensie completă: 5 ani de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Furci marca GT și furci fără marcă: Structura furcii este acoperită sub garanția cadrului.
 • Componente marca GT: 1 an de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Vopsea și imprimare: 1 an de la achiziția cu amănuntul originală.

Îţi recomandăm să îţi protejezi investiţia şi să vizitezi cu regularitate service-ul Veloteca!

ATENŢIE! Garantia PIESELOR, BATERIILOR, ACCESORIILOR si ECHIPAMENTULUI difera in functie de producator si de natura produsului. 
Dacă o bicicletă este echipată cu componente de marcă diferită decât cea a cadrului, defecţiunile acestora intră sub incidenţa producătorului respectiv! Noi putem cel mult să te punem în legătură directă cu distribuitorul autorizat!

Pentru detalii, te rugăm sa contactezi personalul nostru de vânzări.

PROCEDURĂ:
Pentru orice cerere de garanție care trebuie luată în considerare, bicicleta / trotineta trebuie să fie adusă la service. Bicicleta / trotineta trebuie să fie asamblată și însoțită de bonul de vânzare original, datat, pentru bicicletă. (Asigură-te că păstrezi BONUL TĂU într-un loc sigur!) 
In cazul in care intampini probleme in rezolvarea amiabila a oricarei probleme cu personalul de vanzari, poţi lua legatura şi cu Dl. Alexandru Delcea, Director Tehnic, la  adresa garantii@veloteca.ro  

EXTRAS DIN LEGE: OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI
În temeiul art. 17 din Legea nr. 449/2003, cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Sancțiunea nerespectării acestei obligații constă în decăderea consumatorului din dreptul de a mai putea solicita remedierea lipsei de conformitate.

PROBA LIPSEI DE CONFORMITATE
În sprijinul cumpărătorului, legea instituie prezumția că neconformitatea produsului a existat la momentul livrării, dacă aceasta apare în termen de 6 luni de la livrare, cu excepția cazurilor în care o asemenea prezumție este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Vânzătorul are, însă, dreptul să facă dovada contrară, adică să demonstreze că a livrat un bun conform și că nu este răspunzător pentru lipsa de neconformitate.

După perioada de 6 luni, vânzătorul este ținut să respecte drepturile ce decurg din garanție doar dacă se dovedește că lipsa de conformitate a existat la momentul livrării. Așadar, de acest tip de garanție beneficiază doar un consumator, în virtutea legii, iar nu și un profesionist, cum este spre exemplu o societate care achiziționează diverse bunuri pentru a le utiliza în desfășurarea activității economice. Această garanție nu este lăsată la dispoziția vânzătorului, ci se acordă în temeiul și în condițiile legii.