FRANȚA
Guvernul francez intenționează să plătească 50 de euro de persoană pentru reparații de biciclete după izolarea prelungită: Ministrul Mediului, Elisabeth Borne, a anunțat un plan de 20 de milioane de euro pentru repararea bicicletelor, instalarea unor locuri de parcare temporară pentru biciclete și finanțarea sesiunilor de antrenament pentru ciclism.

Borne a spus că guvernul va accelera, de asemenea, un program care să permită angajatorilor să acopere până la 400 de euro din costurile de călătorie ale personalului care vine la muncă cu bicicleta.
"Ne dorim ca această perioadă să fie o nouă etapă în direcția culturii biciclismului și dorim ca bicicleta să fie regina eliberării", a spus Borne pe Twitter.
Potrivit BBC, ea a spus că mișcarea a avut ca scop reducerea conducerii autoturismelor pentru a face naveta sau călătorii scurte, continuând să se mențină nivelul scăzut al poluării aerului și după ce restricțiile sunt ridicate. În timp normal, 60% din călătoriile efectuate în Franța au mai puțin de cinci kilometri.

BELGIA
În Bruxelles, în centrul orașului vor fi permise doar vehicule cu emisii reduse, măsura fiind introdusă pentru a asigura mai mult spațiu personal pentru pietoni, pasionații de jogging și bicicliști.

ITALIA
Milano urmează să transforme 35 de kilometri de străzi destinate autovehiculelor în zone pietonale și pentru bicicliști pentru a păstra calitatea bună a aerului obținută în timpul carantinei.

SUA
Philadelphia: autoritățile au închis pentru mașini un bulevard larg, în urma unei petiții semnate de 1.100 de persoane care cereau mai mult spațiu pentru a face sport zilnic.
New York: oficialii au anunțat că 64 de kilometri de străzi vor avea piste de biciclete și trotuare mai late începând din luna mai.

CANADA:
Vancouver: accesul este permis doar pentru bicicliști și pietoni pe bulevardul principal care duce la Parcul Stanley. Winnipeg: patru străzi sunt dedicate doar mersului cu bicicleta sau pe jos, între 8 dimineața și ora 20.
Calgary: benzile de circulație au fost relocate mersului cu bicicleta.

UNGARIA
Oficialii din Budapesta testează piste pe care le înființează pe șoselele cu mai multe benzi și pe care intenționează să le păstreze până în septembrie.

GERMANIA
Berlin: multe străzi au piste biciclete noi, largi, în locul unor benzi pentru autovehicule.

COLUMBIA
Bogotá: a înlocuit 35 km de benzi de circulație cu piste pentru biciclete, folosind conuri temporare.