Cauți încălțăminte de ture montane sau alpine, pentru drumuri lungi?

De fiecare dată când te pregătești să achiziționezi o pereche de pantofi, ghete sau bocanci e bine să știi ce înseamnă termenii general valabili în industria producătoare de încălțăminte, care îți indică forma și dimensiunea potrivite pentru diferite tipuri de utilizare.
Am pregătit pentru tine o clasificare după tipul de 'tăiere' a manșetei la gleznă, mai exact înălțimea unde se termină gheata.

LOW CUT / JOS (SCĂZUTĂ)
PANTOFI cu manșetă joasă, care se află sub gleznă. Aceștia sunt pantofi de drumeții cu decupare joasă, recomandați în turele ușoare, cu mult fals plat și fără prea multe denivelări mărunte care solicită excesiv gleznele.

pantof scarpa mojito munte piele suede

MID CUT / MEDIE
GHETE cu manșetă la nivelul gleznei. Acestea oferă suport suplimentar pentru gleznă. Sunt  recomandate pentru ture de nivel mediu, cu poteci destul de accidentate dar nu de nivel extrem.

ghete ciclism northwave

HIGH CUT / ÎNALTĂ
BOCANCI cu manșetă înaltă care se termină deasupra gleznei. În cazul celor cu protecție termică, acestea pot ajunge până la baza gambei. Acordă un suport suplimentar pentru gleznă. Se recomandă atât în turele extreme, cât și celor care au probleme cu temperaturile scăzute și doresc mai multă căldură în jurul gleznelor.

bocanci munte piele suede scarpa


Bine de știut:
În general, pentru trasee ușor de abordat, mergi cu pantofi decupați jos. Cei din ce în ce mai înalți sunt potriviți pentru utilizări mai solicitante pentru încheieturi.

La Veloteca, găsești tot felul de modele de incaltaminte potrivite pentru diferite situații sau solicitări.

Totul pentru tine... de prin 2008!