Sâmbătă, 8 iunie, Veloteca a fost alături de Federația Bicicliștilor din România și de asociațiile Go 4 FUN și BateȘaua să Priceapă Iapa, la PARADA MICILOR BICICLIȘTI, un eveniment deja tradițional care a adunat mii de copii alături de părinții lor într-un frumos demers social: cum să ne încurajăm copiii să pedaleze corect, în siguranță și plini de motivație pe străzile orașului.

Bulevardul Unirii a fost pentru câteva ore pus la dispoziția familiilor venite să le demonstreze copiiilor ce înseamnă să pedalezi pe străzi fără mașini, într-o zi de weekend când deplasarea trebuie să ne ofere și confort, nu doar griji și nervozitate. Zâmbetele largi ale tuturor celor care au răspuns invitației noastre fac dovada sentimentului de libertate pe care îl putem încerca pedalând fără teamă și noxe. E un deziderat pe care organizațiile implicate în FEDERAȚIA BICICLIȘTILOR DIN ROMÂNIA îl propun cât mai multor români, copii, tineri sau adulți!

echipa Veloteca la Parada Micilor Biciclisti

Cu zece ani în urmă, când Veloteca abia începuse activitatea comercială, nu se vindeau aproape deloc biciclete de copii. Abia dacă reușeam să convingem o mână de adulți mai temerari să își procure o bicicletă solidă pentru a înlocui deplasările zilnice prin oraș. La copii nu se gândea niciun părinte. Erau rarisime situațiile când vindeam o bicicletă de copil. Acum ne uităm în jurul nostru și descoperim cu satisfacție că încrederea românilor în utilitatea bicicletei a crescut foarte mult: o spune numărul de copii, însoțiți de părinți, la concursuri și plimbări organizate.Și asta se datorează în primul rând harnicilor voluntari care contribuie prin activitatea lor la desfășurarea activității organizațiilor care și-au asumat această sarcină. Noi, comercianții, încercăm să la mulțumim prin ceea ce ne stă nouă la îndemână: cadouri, reduceri și logistică. 

voluntarii Paradei Micilor Biciclisti

În semn de mulțumire și apreciere, Veloteca a adus pentru voluntarii Go 4FUN câteva cadouri: tricouri și saci de protecție pentru căști sau pantofi de ciclism. Iar pentru părinți, multe reduceri la biciclete și accesorii pentru biciclete, când vor veni să se aprovizioneze pentru viitoarele ture cu bicicletele! 

Felicitări organizatorilor și participanților. Să ne revedem în număr din ce în ce mai mare, atât la anul cât și cu alte ocazii!!

Totul pentru tine... de prin 2008!

Foto: Valentin Hudubeț