Echipa de MTB Cannondale Factory  Racing, cea mai rapidă echipă din UCI World Cup XC, a avut un sezon excepțional.
Și la final, a venit și cireașa de pe tort: Henrique Avancini câștigă la jumătatea lui septembrie 2018, primul său titlu de Campion Mondial  la MTB Marathon!

Brazilianul de 29 de ani a venit primul la finish, după mai bine de 5 ore de pedalat, fiind tot timpul  în grupul celor din frunte. Acesta explică succesul său senzațional pe noul model de bicicleta full-suspension de la Cannondale, Scalpel Si 2019, cam așa: "Știam că sunt într-o formă bună, dar în același timp conștient că sunt outsider.  Pentru a-mi juca cel mai bine cărțile, am încercat să rup ritmul riderilor  de marathon și cred că am reușit. Nu am o disciplină preferată, mă simt mai întâi de toate ciclist și asta am încercat să arăt în acest sezon. Cu toate acestea, nu m-am așteptat să închei anul cu un titlu mondial."

Henrique Avancini, noul campion mondial la maraton mtb 

În urmă cu câteva zile, Henrique ocupase locul 4 la Campionatele Mondiale de XCO din Franța - La Bresse, locul 3 fiind ocupat de colegul său de la Cannondale, Maxime Marotte.

 

Chiar dacă toată atenția este îndreptată acum catre Avancini, meritul acestui final de sezon trebuie adresat întregii echipe Cannondale Factory Racing, ca de altfel toate rezultatele cicliștilor CFR. Asta face diferența, nu poti face performanță la nivel mondial, dacă nu ai în spate o echipă specializată de tehnicieni, manageri, doctori, maseuri, specialiști în comunicare, gata să te susțină în atacarea celor mai înalte obstacole.

"It's not about winning races. It's about the message behind the journey. To the believers, keep believing. Life is such a gift from God." - Henrique Avancini

Iată pe scurt cum s-au derulat momentele cheie la Auronzo di Cadore (Belluno, în nordul italiei): După startul în forță al lui Howard Grotts, Avancini, Geismayr și Flückiger au dus lupta de urmărire împreunăc cu Tiago Ferreira (Portugalia) și Alexey Medvedev (Rssia). După ce i-au luat roata lui Grotts, Avancini, Paez și Medvedev  au trecut în frunte atacând cățărarea de la Col de Varda, apoi trupa s-a reunit la coborârea spre lacul Misurina. În următoarea cățărare, pe Tre Cime di Lavaredo (Rifugio Auronzo), Paez și Geismayr  au forțat ritmul, distanțându-se de Avancini, dar brazilianul a regăsit plutonul fruntaș pe coborâre. Apoi, Avancini și Geismayr au lansat un contra-atac, urmați de Paez, în apropiere de ultimul punct de control, dar la vederea liniei de finish, Avancini și-a folosit forța explozivă pentru a lansa atacul final, devansându-l pe Geismayr, în timp ce Paez s-a mulțumit cu medalia de bronz.

REPERE:

Bicicleta: Cannondale Scalpel Si 2019

Pantofi ciclism: Northwave Ghost XC XFrame® technology