PERFORMANȚĂ:
30 de victorii de Cupă Mondială, 10 victorii de Campionat Mondial, 20 de medalii de aur la campionate internaționale, medaliată cu aur la Olimpiadă. Pe scurt: Gunn-Rita Dahle Flesjå, ambasadoarea mărcii Merida în lume. Și da, toată cariera a concurat pe Merida!

merida brand

CE NE POVESTEȘTE:
„Am pedalat pe bicicletă de când am început să merg la școală de la șase ani. Dar Mountainbiking am început mai întâi în 1995, la 22 de ani. Primii ani cu MTB au fost ca o plimbare cu un rollercoaster, suișuri și coborâșuri, un sentiment grozav și nu atât de mare, emoție, puțină frică și efort. În multe feluri este același mod si astăzi, 21 de ani mai târziu. Îmi place sportul meu, îmi place să-mi călăuzească bicicleta și îmi place încă să pun în scenă noi obiective pentru un nou sezon care va veni.

Când nu mă duc la pedalat, îmi place să petrec timp cu familia și cu băiatul nostru Bjørnar. Îmi place gătitul și bineînțeles mănânc mâncare apetisantă. Mă bucur foarte mult de drumețiile în munți și fac acest lucru foarte mult în timpul iernii. Îmi place să alerg și să înot. Mi-a plăcut întotdeauna folosirea întregului corp pentru a mă simți mai plină de viață. Cel mai bun lucru despre ciclism este că majoritatea oamenilor pot să facă asta și să se bucure de el la propriul nivel, cu propriile scopuri, indiferent de formă, vârstă, dimensiune și abilități ... așa ca vino și alătură-te nouă biciclistelor!”

gunn rita dahle merida mtb 

DESPRE VENIREA ÎN ROMÂNIA:
„Mă bucur că voi concura în România, este pentru prima oară. Nu am studiat încă profilul cursei ca să-mi dau seama cu ce am de a face, dar mă voi uita cu câteva zile înainte să ajung. Însă nu voi concura la categoria Elite, voi participa alături de amatori și voi considera concursul o nouă aventură și provocare.”

Gunn-Rita va concura la Prima Evadare pe bicicleta ei full suspension Merida Ninety Six, pe care o consideră a avea greutatea perfectă. „Greutatea bicicletei nu mai este așa de importantă pentru mine acum”, spune ea. „Acum mă gândesc doar care este cea mai potrivită bicicletă pentru fiecare concurs în parte”. După cum se vede în imaginea de mai jos, este obișnuită și cu noroiul, care nu o mai sperie de mult :)

gunn rita dahle merida bicicleta

Faptul că o personalitate precum Gunn-Rita Dahle Flesja participă la un concurs la noi în țară, înseamnă o promovare excelentă internațională nu doar pentru concursul respectiv ci și pentru România în general. Pe 19 mai se dă startul unei noi ediţii a celui mai mare concurs de ciclism offroad din România şi Europa de Est, Prima Evadare. Dar chiar dacă nu participi, merită să vii să încurajezi concurenţii şi să simţi atmosfera de concurs. Cireaşa de pe tort va fi eroina noastră Gunn-Rita Dahle Flesjå, care va concura alături de echipe puternice care au ales bicicletele Merida pentru competiții: NoMad Merida CST (vechea noastră parteneră) și Carcover Veloteca Racing Team (noua noastră parteneră)!

DESPRE PRIMA EVADARE:
Prima Evadare este cel mai mare concurs de acest tip din România, dar și din Europa de est. Anul acesta are loc pe 19 mai. Lungime traseului este de aproximativ 54 km, profilul este plat, iar specificul este „de fugă”. Traseul dintre București și Snagov se desfășoară prin păduri, poteci și drumuri de țară, dar conține și porțiuni de asfalt, acest specific făcându-l să fie un concurs relativ ușor și potrivit pentru foarte multă lume, chiar și cu puțină experiență pe bicicletă.

Gunn-Rita va continua colaborarea cu Merida din postura de “brand ambasador”. În noua ei calitate, ea se va implica mai mult în dezvoltarea de noi produse, testări și evenimente publice. Însă chiar și așa, „retrasă” din viața competițională, Gunn-Rita va continuă să participe ocazional la anumite concursuri pe care le consideră speciale, maratoane mtb și concursuri pe etape.

Toată săptămâna viitoare, bicicleta Reginei MTB-ului va sta la Veloteca, pentru reglaje fine și pentru a fi admirată de către toți fanii acestei nemaipomenite sportive și ai mărcii ei preferate! Poți veni și tu să o fotografiezi !

Succes tuturor și distracție maximă pentru toți! Profită și tu de reducerea Veloteca pentru Prima Evadare: 10% la echipament Merida!

Veloteca. Totul pentru tine... de prin 2008!

Ai aici un film de prezentare a carierei sale!

gunn rita dahle campioana merida

La final, poți consulta lista cu rezultate obținute de ea în întreaga sa carieră!