Vino să descoperi noile Benzi Kinesiologice KT la Veloteca, pentru sportivi de performanta si nu numai!

APLICA BENZILE CA UN PROFESIONIST

De cativa ani, expertii in asistenta medicala ii invata pe pacienti cum sa-si aplice singuri banda kinesiologica. Nu va fie teama - faceti o prima incercare si puneti-va singuri benzile. In general, este nevoie de 3-4 aplicari pentru a va obisnui cu bandajul, dar dupa aceea veti deveni profesionisti in aplicarea benzilor. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta:

1. PREGATIREA PIELII

Aplicati banda inainte de antrenament pe pielea curata, calda si uscata. Daca este necesar, curatati ferm zona respectiva pentru a indeparta lotiunea, uleiurile sau crema hidratanta (curatarea cu putin spirt functioneaza, dar nu e absolut necesara). Daca va aflati in zona cu climat umed, aplicati banda in casa astfel incat umiditatea sa nu interfereze cu adezivul in timp ce se aseaza pe pozitia dorita. Scurtati excesul de par pentru o lipire mai buna.

2. TIMPUL DE PREGATIRE

Aplicati banda cu cel putin o ora inainte de activitatea sportiva sau dus. Cu 2-3 ore inainte este durata optima.

3. ACOPERITI TOATE UNGHIURILE

Daca la aplicare e nevoie de taierea benzii, faceti taieturi rotunjite. Colturile rotunde raman mai mult pe piele si se reduce destramarea benzii.

4. POZITIA CORECTA A CORPULUI

Inainte de aplicare, intindeti acea parte a corpului unde este prezenta durerea, conform instructiunilor scrise sau video. Daca nu sunt urmate indicatiile, banda se va misca excesiv, ducand la o desprindere prematura.

5. INDEPARTATI HARTIA DE PE VERSO

Rupeti hartia de pe spatele benzii inainte de aplicare. Indepartati hartia doar de pe partea care urmeaza sa fie aplicata - pe cat posibil, nu atingeti partea lipicioasa a benzii.

6. PLASAREA BENZILOR

Aplicati-le direct pe piele - nu pe alte tipuri de banda - astfel incat sa dureze mai mult si sa fie mai puternice. Evident ca anumite aplicari ale benzilor KT TAPE vor necesita suprapunerea sau intersectarea cu alte bucati de banda KT TAPE. Este perfect in regula.

7. NU INTINDETI CAPETELE BENZII

Nu intindeti capetele benzii. Primii si ultimii 3-4 cm de banda trebuie intotdeauna aplicati fara a fi intinsi.

8. ACTIVATI ADEZIVUL

Adezivul fara latex devine activ la o temperatura un pic mai mare decat cea a corpului. Inainte de a elibera partea acoperita cu banda, folositi partea cerata a hartiei de pe spatele KT TAPE pentru a frictiona energic pe toata zona acoperita de banda. Caldura creata activeaza adezivul fara sa sacrifice confortul ori libertatea de miscare.

benzi kinesiologice KT-Tape

INTREBARI FRECVENTE

EXISTA VREO DIFERENTA INTRE CULORI?

Nu exista nicio diferenta intre culori - rolul lor este pur cosmetic. Adezivul are aceeasi putere si nu conteaza ce culoare folositi la aplicare. Motivul pentru care folosim mai multe culori in instructiuni este pentru ca oamenii sa distinga cu usurinta atunci cand utilizam mai mult de o fasie de banda.

AR TREBUI SA O PORT INAINTE DE O COMPETITIE SAU ANTRENAMENT?

Daca aveti o afectiune sau daca aveti nevoie de un plus de stabilitate si sustinere, este intotdeauna mai bine sa aplicati banda inainte de antrenament ca masura preventiva.

CAT TIMP VA REZISTA PE PIELE KT TAPE?

KT TAPE va ramane atasata mai multe zile la rand. Va recomandam sa nu o purtati mai mult de 5 zile. In general, durata de timp variaza in functie de locul unde banda este aplicata. De exemplu, cand se afla pe genunchi sau laba piciorului, care sunt zone dificile pentru banda, ea va ramane aplicata timp de 2-3 zile. Daca este folosita pe umeri sau spate, va rezista si mai mult.

O FASIE DE 25cm VA FI SUFICIENTA PENTRU FIECARE APLICARE?

Fasii de 25cm sunt folosite in aproximativ 90% din aplicarile clinice. Majoritatea specialistilor in asistenta medicala folosesc rar lungimi mai mari. Ocazional, o fasie mai scurta este necesara. Taierea in jumatate a unei fasii de 25cm va fi suficienta pentru astfel de cazuri.

MA POT RANI DACA APLIC BANDA INCORECT?

Spre deosebire de alte produse pentru medicina sportiva (in special medicamentele), este greu sa te ranesti cu banda KT TAPE. Cel mai rau lucru care se poate intampla daca o aplici gresit este sa nu aiba niciun efect - nici nu te va ajuta, nici nu te va rani.

KT TAPE AJUTA IN FRACTURILE DE OBOSEALA?

KT TAPE nu este o solutie buna pentru fracturile de oboseala. Mergeti la medic daca banda nu ofera o ameliorare rapida deoarece poate fi vorba de ceva mai serios, cum ar fi o fractura.

ESTE NECESARA EPILAREA INAINTE DE A APLICA BANDA?

In cele mai multe cazuri, nu este necesara epilarea inainte de aplicare. De fapt, cateva fire scurte de par pot ajuta la lipirea si eficienta produsului. Daca e necesar, recomandam tunderea firelor de par pana la o lungime de 3mm, nu sa va epilati.

IMI POT APLICA SINGUR BANDA KT TAPE?

DA! De cativa ani, specialistii in asistenta medicala ii invata pe pacienti cum sa-si aplice singuri banda kinesiologica. Este foarte usor si in general e nevoie de cateva incercari pana va obisnuiti sa va bandajati singuri. Puteti face cu usurinta oricare din aplicarile de pe extremitatile inferioare (genunchi, tibie, tendinita ahiliana, fasceita plantara, sindromul tendonului iliotibial).Veti avea nevoie de cineva sa va ajute pentru a aplica pe gat, spate si umeri.

CUM INDEPARTEZ BANDA?

Trageti fasia de banda in sensul de crestere a firelor de par; aplicati ulei de bebelusi ca adezivul sa se dizolve, iar dezlipirea benzii sa se faca mai usor.

benzi kinesiologice KT-Tape


CUM APLIC KT TAPE PENTRU DURERILE CARE NU SE GASESC PE PAGINA CU INSTRUCTIUNI?

Iata cateva reguli generale simple de aplicare a KT TAPE care va vor ajuta indiferent de zona in care este localizata durerea:

- Pozitia corpului: tesutul sau corpul trebuie intotdeauna sa fie intins inainte de a aplica banda.
- Plasarea benzii: KT TAPE se aplica intotdeauna direct pe zona dureroasa.
- Intinderea benzii: aplicati banda fara a o intinde cand doriti ca pielea se ridice de pe tesut (in cazul aplicarilor pentru ameliorarea durerilor musculare, prevenirea crampelor si a oboselii musculare). Cu cat intindeti mai mult banda, cu atat sustinerea va fi mai mare. Daca aveti nevoie de mai multa stabilitate si sustinere pentru un muschi, o inchietura sau tendon (ca in cazul periostitei), intindeti banda mai mult.

POT PURTA BANDA KT TAPE SUB SOSETE DE COMPRESIE?

Da.

POT PURTA BANDA KT TAPE SUB O PROTEZA?

Da.

Gasesti aici gama de benzi de suport de care ai nevoie. Suni la 0213118269 pentru detalii si disponibilitati!

Totul pentru tine... de prin 2008!