BiciCard, Cardul Biciclistului este un produs destinat biciclistilor din intreaga Romania. Acest 'produs' costă doar 100 lei.
Cardul Biciclistului, lansat in septembrie 2017 in cadrul Targului de Biciclete Bucuresti, aduce doua tipuri de beneficii pentru membri sai.

  • Reduceri si beneficii extra in cadrul magazinului Veloteca: Beneficii: 10% la accesorii, 5% la biciclete (nu se cumulează cu alte reduceri !)
  • Reduceri pentru biciclistii care ajung la locatiile partenere
  • Asigurarea biciclistului

 Cardul biciclistului

BiciCard este alaturi de biciclisti inca din 2012 prin comunitatea TBB, Turul Bucurestiului cu Bicicleta, comunitate care timp de 4 ani a organizat plimbari, concursuri si Treasure Hunt-uri pentru biciclisti. Prin cardul biciclistului aducem ceva in plus pentru biciclistii din Bucuresti si din intreaga tara.

NN, partenerii care ofera asigurarea biciclistului, prima asigurare de acest tip din Romania, ne sunt alaturi si vor sa sprijine biciclistii. Asigurarea este valabila pe intreg teritoriul Romaniei si doar persoanelor peste 18 ani. Asigurarea se achizitioneaza doar impreuna cu BiciCard si este inclus in pretul lui.

 

DETALII:

În cazul în care tu ai un accident cu bicicleta, asigurătorul, adică NN Asigurări de Viață, îți plătește o sumă de bani pentru cheltuielile cu spitalizarea și tratamentul de care vei avea nevoie. Astfel, vei putea fi înapoi la plimbare cât ai zice “GATA”.

În decursul unui an vei putea primi despăgubiri în valoare maximă de 6.100 lei. 
De exemplu, dacă vei avea un eveniment pentru care îți vom plăti 4.000 de lei și la un interval de timp va surveni un alt accident, suma maximă pe care ți-o vom putea plăti va fi de 2.100 lei

Cum poți să o cumperi?
Simplu, ca mersul pe bicicletă: îți cumperi Cardul Biciclistului de la Veloteca.

Asigurarea de accidente pentru bicicliști este disponibilă exclusiv cu Cardul Biciclistului. Mai multe despre card poți citi pe www.bicicard.ro

Persoanele care pot beneficia de toate acestea trebuie sa se incadreze in intervalul de varsta 18 – 55 de ani
Cei care nu se incadreaza in acest interval, nu pot beneficia de asigurarea medicala in caz de accident.

Completezi cererea de asigurare și o semnezi.
Dar nu înainte să citești condițiile contractuale care îți vor fi înmânate și pe care le găsești și pe www.bicicard.ro sau www.nn.ro.

Se emite certificatul individual de asigurare.
Tu îl vei primi pe email, alături de condițiile contractuale ale asigurării.

Ce și cât acoperă asigurarea

Fracturi: de la claviculă la calcaneu 
Corpul uman are 206 oase și încă pe atâtea posibilități de fracturi, cel puțin. 
Dacă Doamne ferește se întâmplă să îți rupi ceva, pe lângă trauma propriu zisă, vine și trauma financiară. Ai cheltuieli, o perioadă de timp ești parțial imobilizat și doare. Suntem alături de tine de la cele mai simple situații până la cele mai complicate. Pentru fracturi multiple, apărute ca urmare a aceluiași accident îți vom plăti maximum 4.000 lei. La care sigur că vom adăuga și indemnizația pentru fiecare zi de spitalizare (maximum 6 zile).

Vezi pe pagina alăturată un tabel pe care îl poți consulta ca să vezi ce despăgubire vei primi în fiecare caz în parte. În plus, pentru fiecare zi de spitalizare vei primi 50 lei încă din prima zi. 
Fără franșize. Spitalizare chiar dacă nu ai fracturi 
Este posibil să ai un accident cu bicicleta, să ai nevoie de spitalizare, fără să ai o fractură. În acest caz vei primi de la noi 100 lei pentru fiecare zi de spitalizare. (în limita a maxim 6 zile pentru fiecare eveniment și a 3 evenimente pe an). Cheltuieli medicale fără spitalizare Să fim optimiști, cel mai des când mergi cu bicicleta se poate întâmpla să cazi și să te julești, uneori destul de tare. Este important ca și în astfel de situații să te prezinți la medic ca să îți curățe rana și să te asiguri că nu ai și alte probleme. Cel mai probabil vei fi tratat în ambulatoriu, fără spitalizare, iar noi îți vom răsplăti grija pentru sănătate cu 100 lei.

Vom plăti 3 astfel de evenimente în decursul unui an contractual.

Există și situații în care nu ești acoperit De exemplu nu ești acoperit dacă accidentul survine în timp ce participi la o competiție sportivă sau dacă practici un sport extrem cu bicicleta; asigurarea te acoperă în oraș, dacă folosești bicicleta de plăcere sau ca mijloc de transport. 
Un alt exemplu este că nu vei fi acoperit dacă accidentul cu bicicleta s-a întâmplat după ce ai consumat alcool. 
Pentru mai multe detalii te rugăm să consulți condițiile contractuale pe care le vei primi la semnarea cererii de asigurare și să acorzi o atenție importantă situațiilor în care nu despăgubim. 
Le găsești la capitolul “excluderi”.

Tipuri de oase Fractură închisă tratată ortopedic (lei) Fractură tratată chirurgical (lei) Braț și antebraț, humerus radius, ulnă 600 1000 Pumn, oase carpiene, falange 400 600 Membre inferioare (coapsă sau gambă) 1200 2000 Oasele piciorului de la gleznă în jos (tarsiene, metatarsiene) 400 600 Calcaneu sau astragal 1200 2000 Femur 1600 2400 Coastă 600 1000 Rotulă 600 1000 Bazin 1600 2400 Edentație traumatică 200 300 Mandibula sau oasele feței 800 1200 Oasele cutiei craniene (TCC) 800 2000 Piramida nazală 600 1000 Vertebra, procesul transvers, fiecare apofize/procese transverse sau spinoase 200 400 Fractura compresivă a uneia sau mai multor vertebre 1600 2800

Deci despre ce sume vorbim, mai exact?

Din exemple înțelegi cel mai bine 
Valentin 
Din păcate Valentin a avut un accident cu bicicleta în urma căruia s-a ales cu o fractură deschisă la antebraț pentru care a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. 
Cu ajutorul asigurării, Valentin va fi despăgubit cu următoarele sume: • 1200 lei pentru chirurgia la antebraț • 50 lei pentru fiecare zi de spitalizare (maximum 6 zile 

Gabi, Prieten cu Valentin 
Gabi a căzut și el, dar fiind mai norocos din fire, nu și-a rupt nimic. S-a lovit însă destul de tare în abdomen și are și amețeli pentru că s-a lovit la cap. 
Medicii au decis să îl țină în spital timp de 2 zile pentru investigații. Gabi va primi de la noi 200 lei (100 lei pentru fiecare zi de spitalizare).

Simona 
Al treilea pacient despre care vom vorbi este Simona. Ea a căzut cu bicicleta și s-a julit foarte tare la picior. A mers la spital pentru curățarea rănii și examinare. Din fericire nu are nevoie de spitalizare. Indemnizația pe care o primește Simona este de 100 lei. Exemplul prezentat este o estimare realizată pe baza unui set de condiții standard. Estimarea poate varia în funcție de mai mulți factori cum ar fi starea de sănătate, ocupație/hobby/ sport și rezidență.

Cum faci să primești banii din asigurare în caz de accident? 
Ne contactezi 
Ne suni la 021 9464 dacă ai nevoie de informații suplimentare sau ne trimiți un email la asigurari@nn.ro 
Ne trimiți documentele Vom avea nevoie de o copie după documentele medicale și după bulentinul tău. E suficient să le scanezi sau să le faci poze și să ni le trimiți pe email. 
Găsești mai multe detalii în condițiile contractuale. 
Primești banii
În maximum 3 zile lucrătoare de la data la care am primit ultimele documente necesare vei primi indemnizația.

Biciclistului îi stă bine cu drumul

Putem spune că viața e ca o plimbare cu bicicleta. Vei da peste drumuri frumoase, dar și peste trasee cu obstacole. 
Pentru toate trebuie să te pregătești. E bine să ai liniștea că în cazul unui accident, poți primi o sumă de bani pentru tratamentul de care vei avea nevoie. 
Așa că nu uita de Asigurarea de Accidente pentru Bicicliști disponibilă cu Cardul Biciclistului. Și bucură-te de plimbare.