Pe lângă clasicele bandane, eșarfe sau fulare cu care suntem toți obișnuiți să ne protejăm fața de frig, gura și nasul de poluare, iată că la Veloteca găsești și un set de măști și cagule speciale, din materiale inteligente, cu care te poți proteja mult mai bine!

CUI ÎI ESTE RECOMANDATĂ:

Oricui face sport în exterior, atât în mediu poluat cât și în condiții de temperatură scăzută! O astfel de cagula este potrivita pentru toate activitatile sportive outdoor.

masca naroo filtru noxe recomandata oricarui sportiv

MATERIALELE FOLOSITE SI PROPRIETĂȚILE LOR:

Platforma exoschelet Naroo este inovativa, in armonie cu oasele si cu structura muschilor fetei. Materialul din care este confectionata masca este absorbant, se usuca usor, protejeaza impotriva insectelor, frigului sau razelor soarelui. 

Prezenta pe trei continente, marca Naroo sprijina cu succes sportivii in lupta cu problemele de mediu. Mastile Naroo iti permit sa respiri usor si filtreaza particulele fine de praf si aerul poluat, materialele folosite fiind testate de un institut specializat. An de an, Naroo isi dezvolta activitatile de cercetare si dezvoltare pe piata mastilor pentru sportivi si propune noi modele, in conformitate cu nevoile lor, si asta se vede in performantele lor comerciale.

DESPRE POLUAREA DIN BUCURESTI

Un număr de 15 senzori amplasaţi în Bucureşti şi Ploieşti înregistrează permanent, din 1 octombrie 2018, nivelul poluanţilor din aer. Datele sunt disponibile publicului pe site-ul https://airly.eu/map/en/ sau în aplicaţia Airly pentru smartphone, prin intermediul primei reţele independente de monitorizare a calităţii aerului din România. Un exemplu destul de elocvent, ne-a atras atenția cu privire la nivelul de poluare detectat de aplicație, în weekendul 1-2 decembrie (aplicația indica un nivel înalt de poluare, de 286% în PM 10 și 356% în PM 2,5).
Efectul ultimelor luni de trafic intens a dus la un nivel de poluare de peste 900% în particule fine în suspensie (PM 2,5) și peste 700% în PM10. 100% fiind limita legală. Ambele tipuri pătrund cu ușurință în plămâni, aducând un amestec periculos de substanțe, multe provenind de la motoarele diesel. Un google rapid și afli și ce boli vei face de la astea și cum sunt afectați mai ales copiii. Autoritățile se feresc să mai măsoare treburile astea, sau să mai transmită informațiile și, mai ales, să ia măsuri pentru remediere. Da, inclusiv interzicerea diesel-ului, treptat, și chiar a motoarelor convenționale.

masca cu filtru de protectie combate poluare urbana

Vrei să afli care este situația actuală? O sursă de informare PRIVATĂ găsești AICI:

Vrei să urmărești DATELE OFICIALE? Calitatea aerului in Bucuresti este masurata de 8 statii amplasate in diferite puncte ale orasului: Cercul Militar, Mihai Bravu, Drumul Taberei, Titan, Balotesti, Magurele, Lacul Morii si Berceni. Incepand cu anul 2010, aceste statii au functionat din ce in ce mai prost si nu s-au putut face raportari zilnice. Poți verifica site-ul ACESTA:

Te-ai decis că trebuie să faci singur/ă ceva și să îți asiguri o protecție eficientă cu una dintre măștile propuse de noi? Le puteți găsi la Veloteca, în Str. RITMULUI 18 sau în magazinul online AICI!

TOTUL PENTRU TINE... DE PRIN 2008!

Surse: digifm.ro, airalert.ro, calitateaer.ro