Știai că 1 litru de apă = 1 kilogram?
Deci un rucsac de “30 litri” îți asigură o încărcătură de 30 kilograme aproximativ, dacă îl umpli la refuz cu apă. Ceea ce nu va fi cazul :)

Dar hai să aflăm împreună CUM și CU CE umplem!rucsac deuter corect umplut

Cea mai importantă etapă când îți împachetezi rucsacul este să decizi ce anume lași acasă!

pozitie incorecta rucsac deuter munte


GREȘIT!
Rucsacul trage puternic înapoi - aceasta indică faptul că centrul de greutate al bagajului se află departe de centrul de greutate al corpului. Când transporți o încărcătură grea, acest traseu se transformă ușor în chin. Corpul lucrează în mod constant împotriva greutății rucsacului. Umerii sunt foarte împovărați. Dacă rucsacul nu este încărcat în mod corespunzător, acesta ar putea deveni chiar riscant pe un teren dificil!

incarcare rucsac munte deuter pe drum plat
PE TRASEU UȘOR

În teren ușor (trasee montane, trasee plate), centrul de greutate al încărcăturii ar trebui să stea mai sus.

rucsac de munte incarcat pentru drumuri accidentate

PASAJE DIFICILE
În pasaje dificile (rute alpine, Via Ferrata) puțin mai jos și cât mai aproape de centrul de greutate al corpului. Acest sistem de transport duce la o poziție mai înclinată spre înainte, dar oferă un echilibru mai bun comparativ cu un centru de greutate înălțat.

rucsacul deuter reglabil

CUM SĂ FOLOSEȘTI ȘI SĂ AJUSTEZI RUCSACUL
Asigură-te că tura este cât se poate de confortabilă prin adaptarea corectă a rucsacului la spatele tău! Cu cât rucsacul se potrivește mai bine, cu atât e mai ușor să îl cari în spate!

reglare rucsac deuter munte

SLĂBEȘTE TOATE CHINGILE
Umple rucsacul cu o greutate realistă. Slăbește toate chingile. Ia rucsacul pe umeri.

PLASEAZĂ CENTURA DE ȘOLD PESTE OASELE ȘOLDULUI
Poziționează mijlocul centurii de șold peste oasele șoldului și strânge-le. Dacă centura este prea înălțată, ar putea să îți strângă abdomenul. Dacă poziția este prea joasă, aripioarele ar putea fi îndoite.

STRÂNGE CURELELE DE UMĂR
Strânge-ți acum bretelele de umăr, dar nu prea strânse. Greutatea principală ar trebui să fie pe centura de șold.

POZIȚIA IDEALĂ
Punctele de ancorare ale bretelelor de umăr sunt poziționate în mod ideal între paletele umărului. Astfel, tampoanele se închid confortabil în jurul umerilor.

BRETEA DE STERN REGLABILĂ PE ÎNĂLȚIME
Odată ce ai găsit lungimea perfectă a spatelui, fixează și închide breteaua de umăr reglabilă pe înălțime. Nu prea strâns, deoarece ar putea împiedica respirația. Cureaua stabilizează bretelele de umăr și este o caracteristică standard a aproape tuturor rucsacurilor Deuter.

STRÂNGE CHINGILE STABILIZATORULUI CURELEI DE ȘOLD
Reglează chingile stabilizatorului curelei de șold în funcție de teren. Strânge pentru mai mult control al sarcinii. Relaxează-le pentru mai multă libertate de mișcare. Strânge chingile de stabilizare a bretelelor de umeri pentru rucsacuri de capacitate mai mare. Slăbește-le pentru o ventilare mai bună și/sau o greutate mai mare pe centura de șold pentru pasaje ușoare. Cu mai multă atenție, ele oferă mai mult control al sarcinii și transferă mai multă greutate pe bretelele de umăr pe teren accidentat. În cazul deplasărilor mai lungi, asigură-te că slăbești și strângi în mod regulat toate curelele pentru a modifica transferul de sarcină.
Pentru a-și îndeplini perfect funcția, curelele de stabilizare trebuie să fie înclinate orizontal între 30 ° și 45 °.
Pentru rucsacurile de trekking Deuter, poți regla unghiul prin alegerea unei catarame poziționate mai sus sau mai jos pe sac.
Pentru rucsacurile de capacitate mai mică, curelele îndeplinesc un rol diferit. Acestea permit reglarea fină a lungimii spatelui. Slăbește sau strânge stabilizatorul și bretelele de umăr pentru a se potrivi perfect poziției de pe spate a rucsacului. Aici, unghiul poate fi semnificativ mai mic sau chiar negativ.

rucsac deuter reglabil

Dacă poziția este prea înaltă, lungimea spatelui rucsacului este prea mare.
Se așează prea aproape de gât, tampoanele umărului coboară până la nivelul subrațului - asta va duce la rănirea gâtului și a brațelor. În plus, rucsacul tinde să se încline înapoi. Într-o astfel de situație, bretelele de umăr reglabile în lungime nu te vor ajuta. Doar lungimea corectă a spatelui rucsacului poate rezolva această problemă. Oferă libertate completă de mișcare a mâinilor și eliberează sarcina pentru mușchii din spate, cu ajutorul tampoanelor/ pernuțelor anatomice, în formă de S. Alege lungimea spatelui rucsacului (Standard, SL sau EL) pentru rucsaci Deuter de dimensiuni reduse. Pentru modelele mai mari adaptezi sistemul de spate reglabil în lungime (Vari-Quick și sistemul VariFlex) în poziția ideală.

Dacă poziția este prea joasă, lungimea spatelui rucsacului este prea scurtă.
Pernuțele / tampoanele pentru umeri nu stau pe oasele umerilor și pot ușor aluneca de pe umeri.

LUNGIMEA ADAPTABILĂ - BACK-UP - SISTEMUL VARI QUICK
Nu puteți alege un rucsac exclusiv pe baza capacității sale. Cu cât este mai mult volumul pe care îl are un rucsac, cu atât mai important este un sistem de transport care poate fi ajustat individual și garantează libertatea de mișcare și confortul de uzură fan-tastic. Aruncați o privire la construirea clientului și veți găsi potrivirea ideală pentru el / ea.

O ajustare nepotrivită restrânge potențialul unui sistem de spate bun. Următorii pași te vor ajuta să reglezi perfect lungimea din spate a sistemului Vari-Quick de la DEUTER:

Stabilește lungimea corectă a spatelui
Desfă și scoate dispozitivul de închidere Velcro®
Pune chinga în poziția corectă, apoi împinge benzile

Pentru sarcini grele (de la aproximativ 10 kg în sus) și distanțe mai lungi de mers pe jos în special, ajustarea ideală a lungimii spate a utilizatorului este crucială. Aceasta înseamnă că este absolut necesar să echipăm pachetele dintr-un volum de 35 l cu un sistem Vari-Quick. Totuși, rețineți că fiecare sistem cu reglare a lungimii spate înseamnă greutate suplimentară.

Pentru capacități mai mici, păstrezi încărcarea greutății cât mai jos posibil. Astfel, Deuter oferă pentru astfel de modele trei opțiuni cu lungimi diferite pentru spate: Standard, SL și EL. Rucsacurile sunt concepute pentru a se potrivi unei constituții atletice medie.

reglare rucsac deuter munte reglare rucsac deuter munte


Consultă aici o selecție de modele de rucsacuri recomandate de magazinul Veloteca:

Totul pentru tine... de prin 2008!