Ți-ai măsurat vreodată distanța de acasă la facultate sau la job? Cât mergi pe jos, cât mergi cu transport public? NU cumva ai putea trece la "transportul inter-modal" utilizând și trotineta? Folosind câteva sfaturi practice, poți avea încredere că trotineta pe care o vei achiziționa va fi modelul potrivit ție, ca să începi să te duci cu el la birou sau sa intri în concurs cu copiii! Trotinatul este un mod excelent de a parcurge distanțe mici sau medii, dar este util să găsești un model durabil, confortabil și sigur!

1. CE DIMENSIUNI ALE ROTILOR SUNT POTRIVITE PENTRU ADULTI?
Trotinetele destinate tinerilor adulți au de obicei roti cu diametru de 100mm, cele pentru trick-uri, sau 120 mm, cele normale. Adulții care nu se dau sportivi extremi se pot da și ei la vale cu roțile de 100mm sau 120mm, dar sunt disponibile și diametre de 145mm, de 200mm, sau chiar mai mari, de 320mm. Diametrul mai mare are avantajul că absoarbe denivelările suprafeței de rulare și crește confortul.

Pentru adulți, roțile cu diametre mai mici presupun lățimi mai mari ale jantei și ale anvelopei. Modelul de trotinetă electrică eMicro One are spre exemplu roata față de 150mm și roata spate mai lată, dar cu diametru de 120mm.

2. CE GREUTĂȚI SUPORTĂ O TROTINETĂ PENTRU ADULȚI?
În mod normal, acestea sunt făcute să reziste la greutate de maxim 100kg. Ele nu sunt concepute pentru o încărcătură foarte mare, dar unele modele pot fi fabricate special pentru greutate mai mare. Trebuie să verificați cu consilierii noștri de vânzări pentru astfel de situații.

trotineta_adulti

3. CE AUTONOMIE NE ASIGURĂ BATERIILE PENTRU TROTINETELE ELECTRICE?
Deinde ce vrem, greutate mică sau autonomie mare? Vei găsi trotinete cu autonomie de 10-15 km pentru cele mai ușoare, dar și între 15-30 km. Toate evaluările se fac în funcție de greutatea posesorului și de !

4. CE GREUTATE ARE DE OBICEI O TROTINETĂ?
Cele de copii pleacă de la 2,7kg în sus, dar una de adult ar fi și la 4,5kg (în cazul celor robuste, recomandate și pentru trick-uri) sau 4,8kg. Cele electrice pleacă de la 7,5kg în sus! Ajung și la 10kg!

5. CÂT DE SIGURE SUNT?
Deoarece trotinetele nu ating viteze foarte mari (cu exceptia celor electrice, unde este de preferat sa folosesti chiar si o casca de protectie si un claxon), cele mai multe modele pot fi manevrate lejer, iar in situatii neasteptate te poti da jos fara a risca sa te accidentezi. In cazul celor electrice, unele modele beneficiaza de frana direct pe ghidon. Materialele sunt cu atât mai robuste cu cât producătorul este mai de încredere, evident. Și costurile uneori reflectă acest lucru. Aluminiu, fibră de sticlă și lemn, trei elemente cheie în materie de flexibilitate și greutate mică. Plasticul nu prea are ce căuta pentru produsele serioase.

6. SUNT MANEVRABILE?
Da. Foarte. În prezent, acestea beneficiază de o serie de îmbunătățiri aduse pentru a face față cu succes condițiilor de deplasare din orașe. Ultimele generații de trotinete propun modele rapide, sigure si confortabile, care sa te poarte cât mai ușor spre destinația aleasă de tine. Modelele pentru adulți sunt foarte ușor de transportat, majoritatea modelelor de trotinete se fac pachet cu ușurință, ba chiar au și chingă de purtat pe umăr, ceea ce le face ușor de luat în mijloace de transport public. La acest capitol, sunt mai recomandate chiar și decât unele biciclete pliabile...

trotineta micro kickboard pentru adulti - joystick si t-bar

7. TREBUIE SĂ FACEM EFORT PENTRU DEPLASARE?
Nu. Sunt mult mai comode decat skateboard-urile sau alte mijloace de transport personal, iar exemplul dat de copii trebuie să fie relevant... Trotinetele nu sunt doar ușor de manevrat, ci au marele avantaj că efortul depus pentru a te deplasa este foarte mic. Iar dacă preferi să folosești trotinete electrice pentru parcurgerea distanțelor mai lungi, vei ajunge rapid la serviciu, fără a obosi sau transpira.

8. SCUMPE?
Dacă le comparăm cu automobile, biciclete, scutere sau alte mijloace de transport inteligent, costurile unei trotinete sunt foarte mici. De introdus în ecuație și principalul avantaj că nu consumă combustibili, iar modelele electrice se pot incarca rapid si ieftin de la orice priză. Aceste minunății ale civilizației urbane ‘eco-friendly’ îți garantează o investiție cu un raport calitate-preț foarte atractiv. Și culmea, nici măcar nu necesită costuri de întreținere, acestea fiind nesemnificative pentru orice buget.

trotinete pentru adulti marca micro model kickboard

9. RESPIRAM AER MAI CURAT!
Trotinetele sunt foarte prietenoase cu mediul, deoarece nu emit gaze toxice, iar pentru fabricarea lor se pot folosi și materiale ce nu generează noxe otrăvitoare. Pe lângă aluminiu, găsim lemn și fibră de sticlă la modelele Micro, spre exemplu. Astfel, aerul orașului va putea deveni mai curat și mai ușor de respirat, pentru ca toți concetățenii să poată respira în traficul cotidian!

10. DACĂ NU FAC EFORT, NU CUMVA RĂMÂN SEDENTAR?
Poate cei mai mulți cred că folosim doar picioarele pentru a ne deplasa, dar deplasarea cu trotineta antrenează de fapt destul de multe grupe de mușchi, printre care și cei ai brațelor, abdomenului, dar și ai spatelui. În plus, sunt benefice și pentru psihic, deoarece mișcarea in aer liber, din ce în ce mai curat, te va energiza mult mai mult decât așteptatul la cozi interminabile în trafic, când ești la volanul unei mașini. Trotinatul combate sedentarismul, cu siguranță!