SFATUL 1:
Imbracamintea impermeabila (waterproof) NU TREBUIE SPALATA CU DETERGENTI NORMALI SAU BALSAMURI. Compusii din detergentii uzuali indeparteaza stratul impermeabil aplicat initial, respectiv balsamul imbacseste porii membranelor, iar acestea isi pierd functiile. Pentru curatarea acestora exista solutii speciale de curatare, de impermeabilizare ce protejeaza materialul si ii pastreaza proprietatile mai mult timp.

SFATUL 2:
Inainte de spalare, SUPRAFATA TREBUIE CURATATA DE IMPURITATI (noroi, praf) si inchise toate fermoarele, sau chingile cu arici / velcro.
Articolele impermeabile (manusi, geci, jachete, pantaloni, protectii de pantofi pentru ciclism) NU SE SPALA IMPREUNA CU ALTE HAINE. 
Fie ca sunt spalate la masina de spalat sau manual (sa nu le lasi la inmuiat) SE VA UTILIZA O SOLUTIE DE CURATARE conform instructiunilor si LA O TEMPERATURA MAXIMA DE 30 GRADE CELSIUS.

echipamente impermeabile outdoorSFATUL 3:
STOARCEREA MANUALA - MECANICA - NU SE RECOMANDA!
Se pot usca si la centrifuga (atentie!!! la o viteza foarte mica) dar de preferat este uscarea la aer.

Daca observi ca dupa mai multe spalari, materialul absoarbe apa in loc sa o respinga, este recomandat sa folosesti o solutie de impermeabilizare prin impregnare, pentru a ii reda proprietatile initiale ale materialului.
Impermeabilizarea nu este necesara dupa fiecare spalare, doar atunci cand consideri ca este necesara. 

SFATUL 4:
Un alt aspect important in intretinerea produselor din materiale impermeabile/hidrofuge este depozitarea/impachetarea acestora! RECOMANDAREA ESTE SA NU IMPATURESTI ECHIPAMENTELE, ci sa le rulezi, astfel incat sa nu existe colturi/cute (altfel acestea pot distruge membranele, fibrele materialului, pelicula de tratament hidrofob).

SFATUL 5:
Pentru re-impermeabilizarea echipamentelor poti folosi doua tipuri de produse:
SPRAY-URI PENTRU IMPERMEABILIZARE, cu ajutorul carora pulverizezi solutia pe materialul spalat in prealabil.
DETERGENTI PENTRU IMPERMEABILIZARE, cu ajutorul carora speli echipamentele in masina de spalat.

intretinere echipament outdoor

Echipa VELOTECA îţi mulţumeşte pentru interesul acordat recomandărilor noastre!

Noi suntem un magazin online specializat pe biciclete şi trotinete, dar care îţi poate oferi şi câteva selecţii de echipament pentru ski, snowboardalergareînot, triatlon şi drumeţie outdoor.
Noul nostru magazin de prezentare (showroom) este în Bucureşti - sector 2, Şos. Iancului 94.
Scopul nostru este să îţi asigurăm prin intermediul acestor articole recomandări competente generale şi particulare despre accesoriile şi echipamentele de care ai nevoie.  

#totulpentrutine #deprin2008