GARANŢIA BICICLETELOR ŞI TROTINETELOR la Veloteca

"La Veloteca încercăm să iti oferim siguranţa si protecţia investiţiei tale!
Garanția este, fără dubiu, unul dintre aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când decizi să cumperi un anumit produs, purtând o anumită marcă specializată, de foarte bună calitate. Mai ales când este vorba despre produse de folosință îndelungată.
Garanţia acoperă defecte de fabricaţie sau de compoziţie a materialelor."

 EXTRAS DIN Ordonanţa nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora: 
" CAPITOLUL III Garanţia legală de conformitate"
" Art. 16. - Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului."

Astfel, BICICLETELE / TROTINETELE comercializate de magazinul nostru specializat (către PERSOANE FIZICE) beneficiază de 2 ani / 24 luni GARANŢIE LEGALĂ, mai putin pentru piesele consumabile si accesoriile aferente.

Această garanție limitată este anulată dacă bicicleta / trotineta, sau orice alt produs dacă au fost supuse unui abuz, neglijare, reparații necorespunzătoare, întreținere necorespunzătoare, modificare, accident sau altă utilizare anormală, excesivă sau necorespunzătoare !!!

- Garanţia NU este valabilă daca produsul prezentat NU a fost comercializat de către SC VELOTECA srl!
- Garanţia NU este valabilă dacă produsul prezentat a fost destinat ÎNCHIRIERII!

 ....

Pentru BICICLETELE MECANICE / ELECTRICE comercializate se aplică diferite perioade de garanţie EXTINSĂ oferită de producători. Iată câteva exemple:

În mod exceptional, cadrele Merida si Cannondale (aluminiu şi carbon) beneficiaza de garantie pe toată durata vieţii primului proprietar (la revânzare, se pierde automat garanţia!).

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Merida:

 • Garanție pe viață pe toate CADRELE pentru întreaga proprietate a cumpărătorului inițial. Aceasta acoperă defectele de fabricație și materiale. Limita de greutate a biciclistului și bagajului: 120 kg pentru biciclete standard; 140 kg pentru e-Bikes.
 • FURCI: Furcile rigide din carbon și aluminiu sunt garantate timp de 5 ani de la data achiziționării
 • SUSPENSII: componentele suspensiei din spate sunt garantate timp de 2 ani de la data achiziționării
 • Toate celelalte COMPONENTE marca Merida, incluzând vopseaua și finisajul, sunt garantate timp de 1 an de la data achiziționării.
 • ÎNLOCUIRE 'Merida Crash Carbon' (rupere cadru carbon la impact):

Se pot întâmpla accidente. În timp ce un cadru din carbon Merida te ajută la obţinerea unui avantaj competitiv, proprietățile materiale inerente ale fibrei de carbon pot compromite sever integritatea structurală a cadrului atunci când este supus impactului. Începând cu modelele produse din 2011, se oferă proprietarului original al oricărui cadru de carbon Merida spart prin impact, un cadru de carbon de schimb, la 50% din prețul normal de vânzare cu amănuntul în caz de accident. Procesul de revendicare a înlocuirii cadrului de carbon: Dacă ai suferit daune cauzate de accident asupra cadrului de carbon Merida, trebuie să returnezi cadrul cu dovada inițială de achiziție service-ul nostru pentru inspecție.

 

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Cannondale:

 • Cannondale oferă garanţie pe viaţă la toate CADRELE lor (aluminiu si carbon) / la re-vânzare se pierde garanţia. 
 • NOU!! Din data de 26 februarie, anunțăm lansarea campaniei "5 ani garantie pentru COMPONENTELE bicicletelor Cannondale 2020" care va dura tot anul 2020.

  După cum știți, pentru bicicletele Cannondale, producătorul oferă garanție pe viață pentru cadru și 2 ani pentru componente, acesta din urma fiind termenul legal în România.
  Pentru sezonul 2020, am decis sa extindem garantia de 2 ani, oferita pentru componentele ce echipeaza bicicletele Cannondale 2020, cu extra 3 ani, fără alte costuri suplimentare. Asta înseamnă un total de 5 ani pentru componente și bineînțeles, GARANȚIA PE VIAȚĂ la cadru oferită de producător.

  GARANȚIA EXTINSĂ este valabilă numai pentru bicicletele Cannondale 2020 (inclusiv cele electrice), iar pentru a beneficia de acest lucru, clienții vor trebui să înregistreze online bicicleta achiziționată. Înregistrarea se va face pe site-ul: extremeriders.ro/register-your-cannondale, link disponibil și pe noile warranty carduri, pe bază de scanare QR.

  .   

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE Focus:  

TERMENI ȘI CONDIȚII ALE GARANȚIEI CADRELOR ȘI FURCILOR DE CARBON FOCUS

Calitatea „Made in Germany” a trecut cu brio testul timpului. Începând cu modelele anului 2013, FOCUS oferă un program complet de garanție pentru toate cadrele și furcile din carbon FOCUS.
Producătorul oferă posibilitatea extinderii garanţiei la o perioadă de 6 ani, dacă faci înregistrarea bicicletei tale în maxim 2 luni de la data achiziţiei.
În cazul în care vor apărea defecțiuni de prelucrare sau în materiale la cadrul de carbon sau furca de carbon corespunzătoare, dacă aveți o bicicletă de curse, în termen de 6 ani de garanție, vă rugăm să ne contactați.
Dacă bicicleta a fost folosită pentru închiriere, garanția nu se aplică.
Perioada de garanție nu este prelungită în cazul unei reparații sau înlocuiri survenite înainte de solicitarea garanţiei.
Dacă modelul dvs. nu mai este inclus în portofoliul nostru de produse în perioada de garanție de 6 ani, veți primi un model de înlocuire adecvat din gama de produse existentă (culoarea și finisajul pot diferi de modelul inițial).
Vă rugăm să indicați și numărul de serie. Poate fi găsit pe partea inferioară a cadrului. Veți găsi, de asemenea, un autocolant de calitate argintiu în zona de sus a tuturor modelelor, cu două secvențe de numere din nouă cifre. Secvența numerelor superioare este precedată de literele „sn”. Acesta este numărul comenzii din fabrică (număr de serie). A doua secvență numerică este precedată de literele „pn”. Acesta este numărul articolului, care începe cu 61 sau 62. Numele modelului sunt atașate la cadru sub formă de decoruri.
Pentru a-ți activa garanția de 6 ani de cadru, trebuie să îți înregistrezi modelul, completat cu toate detaliile necesare, online în termen de 8 săptămâni de la data achiziției. Vei primi apoi un e-mail de confirmare pe care trebuie să-l păstrezi.

TERMENI ŞI CONDIŢII  ALE GARANŢIEI  CADRELOR BICICLETELOR ELECTRICE ŞI PEDELEC-URILOR FOCUS
Oferim o extensie de 10 ani la programul nostru complet de garanție pentru cadrele  modelelor  e-bike și s-pedelec.

ÎNLOCUIREA CADRELOR DE CARBON SPARTE: FOCUS Crash Replacement
În plus față de garanția de 6 ani pentru cadre și furci de carbon FOCUS, FOCUS Crash Replacement este acum disponibil pentru toate cadrele și furcile din carbon FOCUS de pe modelele începând cu 2013. 

Înlocuire FOCUS Crash - oferta:
• Primul an de la data achiziției: reducere de 50% la prețul de vânzare cu amănuntul;
• Al doilea an după data achiziției: reducere de 30% la prețul de vânzare cu amănuntul;
• Al treilea an după data achiziției: reducere de 20% la prețul de vânzare cu amănuntul;
• Toate costurile de manipulare şi transport marfă (taxe poștale, taxe vamale etc.) și costurile de conversie la dealerul specializat FOCUS, trebuie să fie suportate de utilizatorul final.
Notă: Pentru a vă înregistra pentru garanție și înlocuire în caz de accident, utilizați formularul special, care acoperă ambele oferte.

Detalii la producător!


 

DETALII garanţii BICICLETE / COMPONENTE GT:  

Bicicletele GT trebuie să fie înregistrate personal pe gtbicycles.com pentru a activa garanția cadrului pe viață descris mai jos.

 • Cadre, cu excepția celor enumerate mai jos: Durata de viață a proprietarului inițial.
 • Cadre pentru biciclete de gravitație, freeride, coborâre, sărituri: 3 ani de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Bratele pivotante, lanțurile, seile și legăturile de șoc ale cadrelor cu suspensie completă: 5 ani de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Furci marca GT și furci fără marcă: Structura furcii este acoperită sub garanția cadrului.
 • Componente marca GT: 1 an de la achiziția cu amănuntul originală.
 • Vopsea și imprimare: 1 an de la achiziția cu amănuntul originală.


Îţi recomandăm să îţi protejezi investiţia şi să vizitezi cu regularitate service-ul Veloteca!


ATENŢIE! Garantia PIESELOR, BATERIILOR, ACCESORIILOR si ECHIPAMENTULUI difera in functie de producator si de natura produsului.
Dacă o bicicletă este echipată cu componente de marcă diferită decât cea a cadrului, defecţiunile acestora intră sub incidenţa producătorului respectiv! Noi putem cel mult să te punem în legătură directă cu distribuitorul autorizat!

Pentru detalii, te rugăm sa contactezi personalul nostru de vânzări.

PROCEDURĂ:
Pentru orice cerere de garanție care trebuie luată în considerare, bicicleta / trotineta trebuie să fie adusă la service. Bicicleta / trotineta trebuie să fie asamblată și însoțită de bonul de vânzare original, datat, pentru bicicletă. (Asigură-te că păstrezi BONUL TĂU într-un loc sigur!) 
In cazul in care intampini probleme in rezolvarea amiabila a oricarei probleme cu personalul de vanzari, poţi lua legatura şi cu Dl. Alexandru Delcea, Director Tehnic, la  adresa garantii@veloteca.ro  

EXTRAS DIN LEGE: OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI
În temeiul art. 17 din Legea nr. 449/2003, cumpărătorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de 2 luni de la data la care a constatat-o. Sancțiunea nerespectării acestei obligații constă în decăderea consumatorului din dreptul de a mai putea solicita remedierea lipsei de conformitate.

PROBA LIPSEI DE CONFORMITATE
În sprijinul cumpărătorului, legea instituie prezumția că neconformitatea produsului a existat la momentul livrării, dacă aceasta apare în termen de 6 luni de la livrare, cu excepția cazurilor în care o asemenea prezumție este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Vânzătorul are, însă, dreptul să facă dovada contrară, adică să demonstreze că a livrat un bun conform și că nu este răspunzător pentru lipsa de neconformitate.

După perioada de 6 luni, vânzătorul este ținut să respecte drepturile ce decurg din garanție doar dacă se dovedește că lipsa de conformitate a existat la momentul livrării. Așadar, de acest tip de garanție beneficiază doar un consumator, în virtutea legii, iar nu și un profesionist, cum este spre exemplu o societate care achiziționează diverse bunuri pentru a le utiliza în desfășurarea activității economice. Această garanție nu este lăsată la dispoziția vânzătorului, ci se acordă în temeiul și în condițiile legii.