Cea mai mare gama de casti in stoc!
Call Center: 0213118269
Harta Magazin Veloteca
Magazin Biciclete Bucuresti Magazin Veloteca Bucuresti
Info
Call Center:
Service:
Program:
  • Luni: închis
  • Marți-Vineri: 10-18
  • Sâmbătă: 10-16
  • Duminică: închis
Adresa:
  • Soseaua Iancului 94, Sector 2, București, Cod poștal: 021727

Despre biciclete de femei la Veloteca

Ce biciclete de damă puteţi alege de la Veloteca, şi de ce

În România, numărul femeilor îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor, proporţie care nu se observă imediat. La Veloteca dăm de mult timp importanţă ciclismului feminin şi continuăm să o facem şi acum. În următoarele sugestii şi prezentări, analizăm de ce o femeie ar trebui să aibă o bicicletă de damă şi prezentăm şi ce opţiuni propune magazinul nostru.

bicicleta dama trekking

Femeile, bicicletele şi evoluţia societăţii

Atât binecunoscutul proces de emancipare a femeii în societate, cât şi apariţia bicicletei ca vehicul îşi fac locul în cronologia istoriei aproximativ în acelaşi timp, undeva pe la finalul secolului al 19-lea. Deşi aparent două elemente fără legătură, acestea două s-au împletit în scurt timp datorită unui mobil comun: democratizarea. Pe de-o parte, obţinerea de către femei a drepturilor egale cu ale bărbaţilor reprezenta o formă de manifestare a exerciţiului democratic tot mai amplu, iar pe de altă parte, bicicleta oferea omului de rând mobilitate, viteză, posibilitatea de a-şi extinde diferitele orizonturi şi, finalmente, şansa la un trai măcar puţin mai bun. Poate la fel de importantă este chiar esenţa universală a bicicletei, din moment ce poate fi folosită de oricine, indiferent de sex, religie, poziţie socială sau alte considerente. Contează pentru noi spre ce schimbare  se îndreaptă toate aceste femei pe bicicletele lor? Oare are loc o mare „întâlnire a viitorului” la care merg toate şi aceasta va declanşa nişte modificări comportamentale care vor face lumea şubredă de astăzi să se trezească şi să se rearanjeze?”. Suntem optimişti şi asta e foarte important pentru  ele...

biciclete_femei_magazin_veloteca

De ce oare bicicletele de femei nu sunt egale cu cele de bărbaţi?

La peste un secol distanţă de momentele amintite de noi, femeile din toată lumea pedalează cu drag şi încredere. Fie că îşi duc copii la şcoală sau grădiniţă, merg la cumpărături, merg să se relaxeze sau concurează, pentru glorie sau pentru ele însele, acum se pot bucura de tot ce are de oferit tehnologia în materie de biciclete. Sperăm să le vedem şi pe compatrioatele noastre la fel.

Fireşte, poate apărea întrebarea ce ar avea deosebit o bicicletă pentru femei faţă de una pentru bărbaţi, iar răspunsul ar fi şi este extrem de simplu: cum există haine speciale pentru femei, bărbaţi, copii şi ce mai doriţi voi, aşa există şi biciclete speciale pentru diferite persoane, croite în funcţie de necesităţile specifice şi structura corpului.

În materie de biciclete, structura corpului (lungimea braţelor, picioarelor, gradul de mobilitate etc.) ciclistului e punctul de plecare în desenarea geometriei bicicletei. Aici intervine dilema cum că un picior care are lungimea X, are lungimea X indiferent că este al unei femei sau al unui bărbat, deci unde ar fi necesitatea diferenţierii? Ei bine, privind  izolat acest exemplu, nu există respectiva necesitate şi astfel o bicicletă pentru persoane care au lungimea piciorului X se încadrează ca „unisex”. Necesitatea respectivă apare însă în imaginea de ansamblu a geometriei, atunci când sunt agregate toate valorile care privesc corpul ciclistei pentru că deşi s-ar suprapune din punct de vedere al lungimii piciorului X (continuând exemplul anterior), nu s-ar suprapune din alte puncte de vedere (lăţime a umerilor care dictează lăţimea ghidonului, lăţimea bazinului care impune un anume tip de şa şi o depărtare anume între pedale etc.). Acest raţionament implică mai departe o altă posibilitate: ca piesele şi/sau elementele bicicletei care nu corespund, să fie înlocuite (sau ajustate dacă e vorba de părţi ale cadrului) cu unele potrivite. Aici însă pătrundem în sfera funcţionalităţii bicicletei. Mare parte din ţinuta de drum (asfaltat sau bolovănos deopotrivă, tot drum e!) se leagă de această geometrie a bicicletei şi de caracteristicile geometrice ale pieselor. Anumite lungimi, la anumite unghiuri combinate cu anumite componente rezultă într-o geometrie armonioasă şi, în cele din urmă, o experienţă a mersului pe două roţi peste medie.

bicicleta_munte-mtb_femeie

Câteva cuvinte despre configuraţii speciale de biciclete pentru femei

Presupunând că ați trecut cu bine peste partea anterioară de teorie, să trecem în practică. Care sunt elementele pe care le găsim cel mai des în cazul bicicletelor pentru femei?

-          Toracele adesea mai scurt al femeilor impune o bicicletă mai redusă ca lungime (în special în ceea ce priveşte tubul superior al cadrului, cel paralel cu solul)

-          Ghidonul mai îngust, conform cu lăţimea mai redusă a umerilor

-          Un element mai puţin vizibil îl reprezintă distanţa de apucare a diferitelor manete (frână schimbător), care e mai mică, pentru a facilita acţionarea de către persoane cu degete mai scurte

-          Şaua specifică de femei care, după cum am expus anterior, urmăreşte particularităţile zonei bazinului

-          Adesea, modelele speciale pentru femei au o greutate mai redusă

-          Câteodată, cursierele speciale pentru femei au roţi cu diametru mai mic decât se obişnuieşte (în loc de dimensiunea 700C, aceasta este de 650C), pentru a permite proiectarea unui cadru de dimensiuni mai mici, pentru femeile mici de înălţime, fără a compromite geometria care îi conferă caracteristicile respectivului model de cursieră

 

bicicleta_munte_dama_mtb

Concluzia:

Venim  cu câteva amendamente.  Fiecare corp este unic în felul său, iar în cazul bicicletelor acest lucru îşi spune cuvântul la fel de mult ca în cazul hainelor, dacă tot am folosit acest exemplu la începutul textului. Parcă mereu ar mai fi loc de o micuţă ajustare, nu? De aceea, noi am şi compus acest ghid al cărui scop este o cunoaştere cât mai precisă a elementelor care sunt în joc. La finalul zilei, bicicleta ideală nu s-a inventat, nici pentru femei, nici pentru bărbaţi şi nici pentru copii, iar metoda cea mai potrivită de a descoperi care este cea mai bună pentru tine e, surpriză!, tot ca la haine: să îţi ştii măsurile exacte!

bicicleta_dama_merida_magazin_veloteca

Sperăm că am dat câteva informaţii utile şi alegerea unei biciclete de damă nu va fi acum dificilă. Când dai comanda online pentru o bicicletă de damă, te poţi folosi de filtrele noastre de mărci, mărimi şi echipări aflate în meniul din partea stângă a paginii. Orice doamnă sau domnişoară, puştoaică sau pensionară îşi poate căuta după preferinţe şi putinţe, într-una din categoriile următoare de biciclete de damă: pliabile, de oraş, de trekking, de şosea, de munte, de fitness, de cruising. Apetisante, nu-i aşa?

bicicleta dama trekking cross picnic