Cea mai mare gama de casti in stoc!
Call Center: 0213118269
Harta Magazin Veloteca
Magazin Biciclete Bucuresti Magazin Veloteca Bucuresti
Info
Call Center:
Service:
Program:
  • Luni: închis
  • Marți-Vineri: 10-18
  • Sâmbătă: 10-16
  • Duminică: închis
Adresa:
  • Soseaua Iancului 94, Sector 2, București, Cod poștal: 021727

TEHNOLOGII ECHIPAMENTE OUTDOOR & MATERIALE DE LA NORTHFINDER

Anti-scămoșare

După o anumită perioadă de purtare, la suprafața materialelor, în special în cazul poliesterului, se formează scame. Tratamentul special reduce rata de deteriorare a stratului superior la solicitare și frecare excesivă. Acest lucru prelungește durata de viață și funcționalitatea materialelor. Se aplică în cea mai mare măsură materialelor destinate activităților în aer liber și de alergare.

 

Croire cu laser

Această tehnologie folosește prelucrarea funcțională și estetică a materialului. Aspectul practic îl reprezintă greutatea redusă, având în vedere faptul că nu este necesară tivirea materialelor croite în acest mod. Elementele croite cu laser sunt mai solicitante în ce privește prelucrarea tehnologică și timpul. Cu toate acestea, sunt mai durabile, iar funcționalitatea lor subliniază caracterul tehnic al produsului. Utilizarea acestora este universală și se găsește în categorii precum activități în aer liber, trekking, sporturi extreme și schi.

 

Cu protecție UV

Materialele care prezintă această proprietate pot absorbi radiații solare periculoase. Această tehnologie implică o metodă specială de țesere a materialului și tratament chimic. Această combinație îi asigură pielii suficientă protecție împotriva radiațiilor periculoase. Materialele cu protecție UV sunt concepute pentru utilizarea de zi cu zi, fiind potrivite pentru sporturile desfășurate sub lumina directă a soarelui.

 

Cusături etanșate

Aplicarea benzilor asigură, de asemenea, etanșarea cusăturilor. Etanșarea părților esențiale prin aplicarea de benzi, cum ar fi zona umerilor și a spatelui, se folosește la modelele concepute pentru condiții mai puțin solicitante.  Tehnologia implică aplicarea unei benzi speciale, cu ajutorul căldurii și al presiunii. Cusăturile etanșeizate prin aplicarea de benzi se folosesc pentru sporturi practicate în condiții nefavorabile de vreme, cum ar fi schiul și drumețiile.

 

Impermeabilitate

Impermeabilitatea este o tehnologie ce nu permite penetrarea materialului de către picăturile de ploaie. Acest lucru se realizează cu ajutorul unor materiale foarte performante.  La baza acestuia se află un finisaj DWR hidrofug, realizat prin laminare poliuretanică sau prin aplicarea unui strat de acoperire în partea inferioară. Impermeabilitatea este indicată sub forma WP, fiind exprimată în mm coloană de apă. Conform standardului ISO relevant, un material poate fi etichetat drept „impermeabil” dacă are o toleranță la minim 1.300 mm coloana de apă. Combinația mai multor metode îmbunătățește funcționalitatea materialului. Materialele cu această tehnologie sunt potrivite pentru mediile umede și sunt concepute pentru practicarea de sporturi în condiții nefavorabile de vreme.

 

Părți modelate

Părțile modelate se folosesc pentru părțile extrem de solicitate ale îmbrăcămintei. Pentru a spori confortul la purtare, se folosesc tăieturile tehnice, care elimină rezistența materialului în timpul activităților fizice solicitante. Materialele textile tehnice se pot folosi pentru a spori durabilitatea produsului. Utilizarea este versatilă, fiind destinată inclusiv activităților în aer liber, schiului și drumețiilor.

 

Părți întărite

Se aplică în locurile care se estimează că prezintă un nivel sporit de abraziune sau deteriorare. Întărirea se realizează cu ajutorul unor materiale tehnice precum Cordura® sau Kevlar® pentru a spori durabilitatea produsului. Materialele folosite îmbunătățesc calitatea, fără a limita proprietățile funcționale. Acestea sunt de cele mai multe ori folosite pentru activitățile montane, schi și schi alpin.

 

Respirabilitate

Respirabilitatea este o proprietate a materialului ce asigură transferul transpirației corporale sub forma vaporilor de apă, dinspre corp către suprafața unui material purtat. Un nivel ridicat de respirabilitate se poate obține folosind lenjerie de corp funcțională, în combinație cu membrane impermeabile. Acestea sunt concepute special pentru sporturile caracterizate de efort intens. În vreme ce moleculele de apă nu penetrează materialul dinspre exterior, vaporii de apă pot traversa membrana către suprafață dinspre interior. Valorile de respirabilitate sunt indicate ca MVP (g/m2/24h), iar rezistența materialului este reprezentată sub forma RET (m2.Pa/W). Aceste valori sunt considerate orientative. 

 

Rezistență la vânt

Rezistența la vânt împiedică penetrarea materialului de către vânt, care, în caz contrar, ar elimina aerul cald din jurul corpului, răcindu-l. De obicei, acest lucru se realizează cu ajutorul unor materiale strâns țesute, sau cu o țesătură având un grad ridicat de funcționalitate, sau prin laminare - aplicarea unui strat de acoperire. Tehnologia anti-vânt are utilizări versatile, fiind potrivită pentru diferite condiții de vreme, de-a lungul întregului an. Se folosește în combinație cu alte proprietăți ale materialelor, în special pentru activitățile în aer liber, pentru trekking, sporturi extreme, precum și pentru plimbările din timpul liber. 

 

Tratat antibacterian

Acesta este un finisaj pentru materialele tehnice, care suprimă formarea de mirosuri neplăcute, provocate de bacteriile care se înmulțesc. Fără un tratament antibacterian, numărul de bacterii din material tinde să crească. Această tehnologie se găsește în materialele pentru activitățile în aer liber și de alergare. 


Materiale

 

Materiale elastice

Pentru îmbrăcămintea elastică funcțională, sunt disponibile mai multe opțiuni de materiale. Materialul poate fi flexibil în toate direcțiile (în 4 direcții) sau în două direcții (în 2 direcții). Acesta se folosește ca material de susținere pentru părțile extrem de tensionate și pentru a crea unități întregi. Acest lucru contribuie la adaptarea îmbrăcămintei la mișcări în timpul activităților mai solicitante, lucru care sporește confortul persoanei care o poartă. Materialul poate fi folosit în sporturile în aer liber, la trekking, ciclism și alergat.

 

Stratificare și acoperire

Laminarea sau aplicarea unui strat protector asigură transmiterea umidității din interior sub forma unor vapori de apă către suprafață, împiedicând pătrunderea apei în material. Tehnic, acest lucru se realizează cu un material foarte poros, folosit în principal la gecile softshell cu trei straturi. Impermeabilitatea acestor materiale se exprimă în mm/H2O, iar respirabilitatea în g/m2/24h. Materialele care beneficiază de această tehnologie asigură protecție împotriva îmbibării și a umidității din interior, în special în condiții extreme de vreme, la schi sau în drumeții.

 

Geacă softshell cu trei straturi PROTECȚIE ÎMPOTRIVA VÂNTULUI

Textilele softshell cu trei straturi se află printre materialele care au această etichetă. Stratul exterior este realizat din nailon sau poliester țesut, cu un finisaj impermeabil. Dedesubt se află o un material laminat sau un strat de acoperire, care asigură transmisia vaporilor de apă la suprafață și împiedică pătrunderea apei. Această combinație de materiale asigură impermeabilitatea, respirabilitatea, rezistența la vânt și elasticitatea, cu o rezistență mecanică excelentă. Astfel de haine sunt ușoare, plăcute la atingere și asigură suficientă izolație termică. Aceste calități complexe le fac ideale pentru condițiile nefavorabile de vreme.

 

Polar NORTHPOLAR

Un tricotaj sintetic, cu greutate redusă, care are o țesătură foarte strânsă și firul tăiat scurt. Polarul NORTHPOLAR este un material moale, flexibil, care își păstrează proprietățile de polar și la temperaturi scăzute. Are excelente proprietăți termoizolante. Ambele părți ale țesăturii au un tratament anti-scămoșare, care sporește durabilitatea. Este potrivit pentru îmbrăcămintea casual și pentru sporturile în aer liber.

 

Fermoare YKK®

Trainicele fermoare YKK® sunt folosite de mult timp la aproape toate produsele noastre. Ne bazăm pe calitatea dovedită a produsului, cunoscută pe plan mondial pentru durabilitatea sa fără egal și pentru forma desăvârșită. Folosim fermoare cu diferite grade de impermeabilitate, pentru a completa funcționalitatea generală a gamei noastre de îmbrăcăminte. Fermoarele sunt o componentă integrală de stil, care completează îmbrăcămintea în mod estetic. 

 

Material CORDURA®

Cordura® este sinonimă cu rezistența și durabilitatea în lumea materialelor textile. Aceasta este realizată din fibre de nailon, extrem de rezistente la abraziune și la rupere. Aceste proprietăți se obțin prin modelarea la cald a fibrelor de nailon. Cordura® se folosește ca material al stratului superior pe părțile mai solicitante ale îmbrăcămintei, cum ar fi în zona genunchilor, a umerilor și a șezuturilor.

 

Bumbac pur

Bumbacul pur este 100% bumbac, prelucrat cu cea mai nouă tehnologie și folosit în principal în producția de materiale tricotate. Printre beneficiile materialului se găsesc înaltul grad de respirabilitate, moliciunea, capacitatea de absorbție și confortul la purtare. Capacitatea de reciclare reprezintă unul dintre principalele avantaje ale bumbacului. Este conceput pentru purtarea de zi cu zi.

 

Materiale pufuri sintetice

Puful natural are, în continuare, cele mai bune proprietăți de izolare și compresie. Imitațiile de puf, realizate din fibre sintetice, copiază structura și profilul său. Se numește și fibră 3D. Aceasta alcătuiește un strat consistent de izolație termică, împiedicând pierderea căldurii corporale. Printre avantaje se află întreținerea simplă, armonizarea fibrelor și memoria formei. Iar marele avantaj constă în faptul că păstrează proprietățile izolatoare, chiar și în mediile umede. Din acest motiv, este o opțiune răspândită pentru activitățile care au loc în condiții de vreme rece și umedă, cum ar fi schiul și schiul alpin.

 

Polartec® ALPHA®

Polartec® ALPHA® a fost dezvoltat inițial pentru Forțele Speciale ale Armatei Statelor Unite. Stratul pentru izolare termică este considerat a fi o tehnologie de ultimă oră. Acesta prezintă o respirabilitate excelentă, o greutate extrem de scăzută, uscare rapidă și întreținere ușoară, în comparație cu puful. Îmbrăcămintea cu strat izolator Polartec® Alpha® reglează în mod activ temperatura corpului, făcând inutile straturi suplimentare de îmbrăcăminte sau hainele de schimb. Beneficiile tehnologiei Polartec® ALPHA®’s fac ca aceasta să fie ideală pentru sporturile în aer liber, în condiții de vreme extrem de rece și umedă.

 

Polartec® Power Dry®

Datorită unui concept cu două componente, Polartec® Power Dry® transferă și mai mult din umiditatea organismului sub formă de vapori de apă. Greutatea mică, uscarea rapidă și îngrijirea ușoară o diferențiază de alte materiale. Iar aceste proprietăți se păstrează pe întreaga sa durată de viață. Power Dry® este conceput pentru alergare, trekking și pentru numeroase sporturi în aer liber, pe vreme rece, precum și pe vreme caldă. 

 

Polartec® Power Grid™

Polartec® Power Grid™ supune și mai mult provocărilor limitele lenjeriei tehnice de corp. Conceptul brevetat al materialului, în formă de grilă, este cel care diferențiază acest material. Greutatea scăzută, eficiența sporită a evaporării și respirabilitatea canalelor care absorb și dispersează vaporii în punctele de contact sunt calitățile ideale pentru alergare, trekking și sporturile în aer liber.

 

Polartec® Power Shield®

Polartec® Power Shield® a fost dezvoltat pentru a introduce versatilitate și durabilitate pe linia materialelor softshell. Acesta este un material dens, cu componente multiple, care asigură un excelent echilibru funcțional între izolarea termică, protecția împotriva condițiilor de vreme și respirabilitate. Materialul este elastic, confortabil la atingere și durabil. Asigură confortul în condiții de vreme rece la schi și în drumeții.

 

Polartec® Power Stretch Pro™

Polartec® Power Stretch Pro™ este conceput astfel încât stratul inferior să asigure amplitudine maximă a mișcărilor în timpul activităților sportive solicitante. Firele elastice întărite de pe suprafața exterioară asigură o elasticitate mai bună în ansamblu, în toate cele patru direcții. Acest concept unic permite sporirea durabilității și a longevității, fără a face compromisuri în ceea ce privește respirabilitatea sau confortul. Este ideal pentru activități cum ar fi alergatul, trekking și alte sporturi în aer liber. 

 

Polartec® Thermal Pro®

Polartec® Thermal Pro® a fost dezvoltat pentru a introduce o gamă mai largă de stiluri și de funcționalități în categoria materialelor sintetice, cum ar fi polarul. Îmbunătățirea parametrilor individuali a avut drept rezultat un material unic, care sporește eficiența termică, menținându-se, în același timp, la o greutate redusă. Polarul sintetic este întotdeauna la modă și rămâne un material izolator de succes. Este perfect pentru o purtare de zi cu zi, iar funcționalitatea sa îl face ideal pentru sporturile în aer liber.

 

Polartec® Windbloc®

Polartec® Windbloc® este conceput pentru a asigura protecție 100% împotriva vântului și protecție maximă împotriva condițiilor nefavorabile de vreme, care vă pot surprinde oriunde și oricând. Țesătura laminată cu micropori ce prezintă proprietăți de respirabilitate, aflată între stratul exterior și fibrele interioare, creează un echilibru între proprietățile izolatoare și cele de reglare termică. Stratul său exterior este rafinat și durabil, fiind, în același timp, confortabil și adaptabil. Polartec® Windbloc® este un material flexibil, ideal pentru sporturile în aer liber, unde vremea se poate schimba rapid.

 

Polartec® Wind Pro®

Materialul cu tehnologie polar Polartec® Wind Pro® a fost dezvoltat pentru a face față efectelor vântului puternic.  Ajustarea legăturilor structurale, printr-o țesătură mai densă, a dat naștere unui nou tip de polar, care reduce în mod semnificativ pătrunderea vântului. Are un coeficient ridicat de izolare termică, respirabilitate și rezistență mai mare la vânt și, de asemenea, rezistă la toate formele de umiditate. Confortul și îngrijirea ușoară îl face potrivit pentru purtare zilnică și ideal pentru sporturile în aer liber.

 

Polartec® Classic

În 1981 Polartec® a schimbat stilul de îmbrăcare, introducând un material din polar sintetic. Față de fibrele tradiționale din poliester tehnic, Polartec® a reprezentat o inovație semnificativă în ceea ce privește structura țesută - având o suprafață mai versatilă și mai durabilă. Cu peste trei decenii mai târziu, polarul sintetic rămâne materialul standard în ceea ce privește izolarea termică. Acesta continuă să fie răspândit datorită durabilității sale la testele efectuate pe teren, datorită calităților de izolare și a timpului scurt de uscare. Este potrivit pentru utilizare zilnică, precum și pentru activitățile sportive.

 

Fibra Merino

Lâna de MERINOS este o fibră naturală prelucrată dintr-un anumit tip de lână de oaie. Înseamnă capacitate de reînnoire 100% și, într-un fel, este un material perfect pentru producția de haine pentru activități solicitante sub aspect fizic. Moliciunea naturală a fibrei și suprafața sa neuniformă sunt imposibil de imitat sub aspect sintetic. Materialul rezultat cu structura sa asimetrică reține căldura, poate absorbi multă umezeală și, dacă este cazul, previne răcirea acestuia și este hipoalergenic și antibacterian în același timp. Hainele care conțin fibre de MERINOS sunt apreciate de alergători, pasionații de drumeții, cățărători și schiori, datorită trăsăturilor sale complexe de reglare termică, permeabilitate și elasticitate uimitoare. Combinarea acestuia cu fibre sintetice ajută la obținerea unei rezistențe superioare a materialului.

 

 

Materiale PrimaLoft®

PrimaLoft® face parte dintre cei mai mari producători de fibre sintetice care izolează căldura. Produsele PrimaLoft ® sunt, datorită proprietăților lor, cele mai ușoare. Fibra neabsorbantă ultra fină reprezintă baza pentru îmbinarea dintre proprietățile unice de izolare a căldurii și greutatea sa scăzută. Materialul protejează eficient de scurgerile de căldură și în același timp blochează frigul din exterior. Deosebit de ușoară, își reține volumul chiar și în condiții de umiditate și nu își pierde aproape niciuna dintre trăsăturile termice. Capacitatea de comprimare a materialului și respirabilitatea extremă asigură confort în timpul activităților solicitante sub aspect fizic și în condiții de frig și umiditate. Firele se usucă rapid și nu necesită îngrijire specială.
PrimaLoft® aduce inovații în permanență și oferă materiale noi, precum Insulation Eco cu conținut de fibre reciclate, Insulation down Blend - îmbinare cu materiale ușoare sau Insulation Active ca izolare elastică cu respirabilitate extremă.
Mărcii PrimaLoft® i-a fost acordat premiul bluesign pentru evaluare de ecologică.