Cea mai mare gama de casti in stoc!
Call Center: 0213118269
Harta Magazin Veloteca
Magazin Biciclete Bucuresti Magazin Veloteca Bucuresti
Info
Call Center:
Service:
Program:
  • Luni: închis
  • Marți-Vineri: 10-18
  • Sâmbătă: 10-16
  • Duminică: închis
Adresa:
  • Soseaua Iancului 94, Sector 2, București, Cod poștal: 021727

Alegerea cadrului potrivit pentru bicicleta

  • Inaltime sa: este util sa cunoastem la ce inaltime stam pe biciceta si sa memoram aceasta inaltime – se masoara de la axul butucului pedalier pana la partea superioara a seii. 

          La masurare, bratul pedalier trebuie sa fie paralel cu varful seii.   

  • Daca ne asezam prima data pe o bicicleta noua, atunci reglam inaltimea seii in asa fel incat daca pedala este in pozitia cea mai joasa (cea mai departe de sa) si asezam calcaiul pe pedala atunci piciorul sa poata fi extins aproape complet. Fixam in aceasta pozitie inaltimea seii ca sa obtinem pozitia piciorului din poza alaturata. In aceasta pozitie de pedalare corpul nostrum va da randamentul maxim si nu vom avea dureri de spate sau de orice alta grupa muscular. Daca pozitia seii este prea joasa atunci vom utiliza muschii intr-un mod necorespunzator si va aparea o durere arzatoare in muschi si ligament, iar incheieturile vor fi fortate sa lucreze gresit.
  La un reglaj corect varful pantofului abia atinge solul.
 
 Daca saua este prea inalta, bazinul se va inclina in stanga si in dreapta in timpul pedalarii. 
 
  • Pozitia orizontala a seii: rotim pedalele astfel incat sa ajunga in pozitie orizontala cu labele picioarelor tinute correct: la pedale cu clipsuri fixam pantoful in clips, la pedale normale apasam cu pernita talpii (atentie: nu cu mijlocul talpii!!!). Firul cu plumb care este tinut la genunchi (vezi imaginea) trebuie sa creeze o legatura intre axul pedalei si genunchi. Daca genunchiul este mai in fata de axul pedalei atunci saua trebuie deplasata mai in spate iar daca genunchiul este mai in spate de axul pedalei saua trebuie mutata mai in fata.
 Pozitia orizontala a seii: genunchiul se va situa exact deasupra axului pedalei.
 
  •  De asemenea este deosebit de importanta lungimea pipei. Daca am reglat bine pozitia seii in plan orizontal, atunci, teoretic ghidonul (daca stam in pozitie normal de pedalare) trebuie sa acopere butucul rotii din fata. Daca butucul se vede in spatele ghidonului, pipa este prea lunga iar daca butucul apare in fata ghidonului pipa este prea scurta.